Er du interessert i film, filmhistorie og generelt god journalistikk? Da bør du snarest sjekke ut årets filmjournalistiske høydepunkt – New York Timesartikkelen som bærer tittelen: «Here is What Happens When You Cast Lindsay Lohan in Your Movie».

I korte trekk er historien denne: «American Psycho»-forfatter Bret Easton Ellis har lenge vært utenfor det gode Hollywood-selskap, i likhet med regissør Paul Schrader (som en gang skrev manus til «Taxi Driver» og regisserte «Blue Collar», men hvis karrierekurve de siste årene har pekt rett nedover).

Sammen bestemte de seg for å lage «The Canyons» basert på Bret Easton Ellis‘ manuskript og på et mikrobudsjett, mens de hyret inn skandaliserte Lindsay Lohan og pornostjernen James Deen til å spille hovedrollene.

Hva får du da? Totalt kaos.

New York Times-artikkelen forteller først og fremst om vanskelighetene med å kombinere Lohans turbulente privatliv med en filminnspilling, men det oppstod også gnisninger mellom henne og James Deen. Og regissør Schrader til stadighet viste seg fra sin mest eksentriske side – blant annet ved selv å være naken når skuespillerne skulle gjøre sine nakenscener.

Alt dette kunne selvsagt resultert i en veldig interessant film – mange klassikere har blitt til etter kaotiske innspillingsdager.

Dessverre kan det virke som om «The Canyons» er blitt en aldri så liten katastrofe. Sjekk for eksempel ut dette første klippet fra filmen:

Ifølge New York Times tilbød Steven Soderbergh seg å klippe om hele greia, noe Paul Schrader tok som en stor fornærmelse. Han er fremdeles overbevist om at filmen er god (Bret Easton Ellis er derimot svært misfornøyd med det ferdige resultatet).

Første mål var å få «The Canyons» til prestisjefestivalen Sundance, som arrangeres i disse dager, men her ble den avvist. Nå melder The Hollywood Reporter at også South by Southwest har takket nei til filmen – og her pleier terskelen for indiefilmer å være meget lav.

– Filmen har en stygghet og en livløshet ved seg, sier en kilde til bransjeblekka.

Au.

Merkelig nok har dette gjort oss kanskje ENDA mer nysgjerrige på å få se det ferdige resultatet. Det kan da ikke være så vanskelig å få solgt en erotisk thriller fra Bret Easton Ellis med en hel haug av nakenscener med Lindsay Lohan?

Håper dere er på hugget, Filmfest Oslo.