Det postapokalyptiske gla’året 2013 fortsetter. Vi har filmer som «Oblivion», «World War Z», «After Earth», «Pacific Rim», «Elysium» og «The Hunger Games: Catching Fire» på kino, kan spille «The Last of Us» og ørten andre zombietitler samtidig som «Defiance» liksågodt tar knekken på livet som vi kjenner det i både spill- og tv-form. Og nå skal TV-skjermen få ennå en dose «hva om en katastrofe og alle bare, liksom».

Denne gangen er det nettverket The CW, kjent for blant andre «The Vampire Diaries», «Arrow» og «The Carrie Diaries», som har saker på gang. I TV-serien «The 100»  tar man nok en gang livet av mesteparten av menneskeheten i vignett-voiceoveren, før vi får se åssen det går med de få som er igjen.

Da den store, svære, digre atomkatastrofen ødela Moder Gaia, denne kula vi kaller heimen, ble det dårlig stemning og generell massedød. Imidlertid unnslapp noen folk katastrofen fordi de, hendig nok, befant seg på en av de 12 romstasjonene som kretset rundt jorda. På en eller annen måte klarte de så å få koblet sammen alle romstasjonene, formere seg og likevel ha nok mat til å fø på alle. Muligens ikke helt hard sci-fi, dette, så Roman fra «Party Down» vil nok rynke litt på nesa:

Etter 97 år på romstasjonene finner den gjenlevende menneskeheten ut at nok får være nok – det er på tide å sende en gjeng ungdommer spilt av noenogtjueåringer ned for å se om det går an å flytte hjem igjen. Forsøkskaninene plukkes ut fordi de er småkriminelle, eller fordi de er veldig pene. Uvisst.

De lander på en jordklode som stort sett virker uforandret, fordi noe annet ville sprengt budsjettet ganske hardt. Så tar de seg en fest. Og en fest til. Og så dør noen, muligens.

Utifra trailerne å dømme er «The 100» som å se «After Earth» eller «Oblivion» daske borti «Fluenes Herre». Eller «The Hunger Games», da, for dere ungdommen som fortsatt pløyer gjennom YA-seksjonen før dere når klæssikærne.

Besetningen inkluderer australske Eliza Taylor fra kvalitetsserien «Naboer» i hovedrollen, Desmond (ok, Henry Ian Cusick) fra «Lost» som en litt kjip fyr i rommet og Isaiah Washington fra «Grey’s Anatomy» som en fyr som bokstavelig talt heter Jaha.

Jaha. Serien ser ganske okei ut, og for et par-tre år siden ville tærne kanskje kroet seg litt i forventning. Spørsmålet nå er imidlertid om «The 100» klarer å skille seg nok ut til å ikke bli svelget opp av apokalypsemattheten de fleste av oss nok kommer til å føle ved utgangen av dette året.

Premieredatoen er ikke fastsatt ennå, men her er i hvert fall noen skuespillere som gleder seg til å være på TV igjen: