Det er vel ikke så veldig mange som vil påstå at Aleksander Nordaas «Thale» er et ubestridt mesterverk (det skulle da også mangle, siden det var den nå 31 år gamle regissørens andre film).

Men: Den viste fram en rekke svære talenter både foran og bak kamera, og hadde et konsept og et plott som gjorde den interessant for et sjangerpublikum langt utenfor Norges grenser.

melder Variety at det kommer en oppfølger til filmen, på engelsk, og delprodusert av Los Angeles-baserte Epic Pictures Group.

Regissør Aleksander Nordaas.

Epic er et selskap som både driver med produksjon og distribusjon, som har jobbet med filmer som «V/H/S» og som nå planlegger å lage film om fotballstjernen Lionel Messi.

Epic og den norske gjengen planlegger å selge prosjektet under Cannes-festivalen til neste uke, og selv om noe budsjett ikke er offentlig ennå er det klart at det blir en dyrere film enn forgjengeren.

Regissør Aleksander Nordaas er for øvrig en mann med mange jern i ilden, og i forrige uke publiserte Twitch en teaser til en planlagt animasjonsfilm kalt «Morkel The Moss Monster» som Nordaas lenge har ønsket å lage.

Her er et engelskspråklig synopsis til filmen:

If you were a little, hairy Mushroom Monster, how far would you go to get your paws on the biggest mushroom ever? «Mushroom Monster» is the pilot short film to our upcoming feature film «Morkel The Moss Monster», about Morkel who’s on the hunt for the monster mushroom. And in «Mushroom Monster», the mushroom is just as essential. So – in case you missed it – it’s pretty much all about mushrooms. The right kind, that is.