La oss bare innse det, sjansen for at «Kon-Tiki» henter hjem Oscar natt til mandag er minimale.

I så fall må filmens amerikanske distributør Harvey Weinstein ha brukt en halv formue på fester, mens Sony Pictures Classic må ha konsentrert hele kampanjen til «Amour» på de andre kategoriene der Michael Hanekes film er nominert.

Egentlig tror vi vel heller ikke at regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg har noen grunn til å være misfornøyde, uansett resultat. «Kon-Tiki» kommer til å bli møtt med mye interesse når den etter hvert slippes i USA, og Hollywood-tilbudene for det norske regissørparet renner inn.

Skulle de ha behov for ytterligere plaster på såret om de går tapende ut av Dolby Theatre, kan de jo alltids kose seg med årets goodie bag, som er verdt drøyt 250 000 kroner.

Ifølge Reuters er det reklamebyret Distincive Assets som står bak utdelingen av årets poser, som alle som ikke vinner en statuett får. Disse inneholder gavekort på reiser til Australia, Hawaii og Mexico, kondomer og en flaske tequila (hører vel sammen, vil jeg anta).

Har Rønning og Sandberg behov for «injeksjonsbehandling» (botox og slikt) inneholder goodiebagen også gavekort på sånt noe, samt spesialdesignede tennissko og mat som kommer i små porsjonspakninger – slik at det skal være lett å holde vekta.

Men dette er ikke alt: De kan også kose seg med akupunktur og aromabehandling, de får en ukes opphold på et helsesenter, og de får tilgang på VIP-avdelingen på Heathrow i et år. Det drypper også på tapernes barn, som får ta sirkusleksjoner.

Rønning og Sandberg har vel ikke alltid levd et luksusliv som filmskapere, så vi får vel unne dem såpass.

Men det er med en viss glede vi kan konstatere at amerikanske skattemyndigheter tidligere har slått hardt ned på gaver av denne typen, og at stjernene derfor er forventet å skulle oppgi gavene som ordinær inntekt og skatte deretter. Ikke-amerikanske Oscar-deltakere får passe på i tollen.

Også må stjernene huske å holde godt på varene også på vei ut fra hotellet. Noe Lauren Bacall mislykkes med i den fabelaktige «The Sopranos»-episoden «Luxury Lounge», der en maskert Christopher dukker opp og rapper goodiebagen hennes: