Dra til sjøs, for en trailer!

Det er ingen tvil om at vi har med oppfølgeren til «300» å gjøre, bare til vanns.

Når regissør Noam Murro («Smart People») nå har overtatt «300»-roret fra Zack Snyder, har han tilsynelatende holdt seg tro mot tonen som ble satt i førstefilmen.

Men da de første bildene fra filmen kom tidligere i år, sa han også at båtlivet krever «en helt annen koreografi på slåssingen og krigen.»

Denne gangen følger vi den greske generalen Themistokles (spilt av Sullivan Stapleton) og hans hær mens de kjemper mot den persiske hæren til sjøs.

– De få mot de mange er fortsatt et viktig element. Det er hundrevis av soldater mot hundretusenvis. Alt handler om å bruke hjerne og taktikk i kampen mot den største makten, forklarte Murro.

Den sterkeste makt er i dette tilfellet ledet av den persiske kommandøren Artemesia, spilt av Bond-kjærligheten Eva Green. Hun er nestkommanderende under den gudeopphøyde Xerxes (spilt av Rodrigo Santoro) og har et personlig motiv for sitt hat mot grekerne etter at de drepte familien hennes som barn.

Der de spartanske krigerne i førstefilmen hadde krig i blodet, møter vi denne gang mer «vanlige» folk.

– Dette er mennesker som ikke ønsker å slåss, de kaller seg ikke engang spartanere. Dette er vanlige folk som må gjøre dette for å ikke bli underkastet et diktatorregime. Filmen er ikke en blåkopi av originalen, det er en ganske annerledes historie som fortelles, med noe av smaken fra «300», sa Murro.

Og jaggu får vi ikke et glimt av Cercei Lannister også! Tipper flere husker at det er Lena Heady som spiller dronning Gorgo denne gang enn i originalen fra 2006.