Det har vært lite nytt om tv-serieutgaven av Brian K. Vaughans tegneserieklassiker «Y: The Last Man» den siste tida.

Først skulle tegneserien bli film med Dan Trachtenberg bak spakene, før den ble omgjort til en tv-serie hos FX i 2015.

I 2016 kom nyheten om at «American Gods»-serieskaper Michael Green skulle være sjef for serien, men etter det har det vært ganske stille.

Nå melder The Hollywood Reporter at Green har levert et manus til FX som både kanalen og Vaughan har gitt tommelen opp for.

For de uinnvidde dreier fortellingen seg rundt utbryterkunstneren Yorick Brown, som av mystiske årsaker har overlevd en hendelse som tok livet av alle andre menn i hele verden.

Sammen med den særdeles sjarmerende apa si, Ampersand, legger han ut på tur gjennom et USA kun befolket av kvinner, på leting etter kjæresten Beth mens han jages av den israelske hæren og rabiate feminister.

Noe som synes høres ut som en skrekkfilm-pitch beregnet på altright-publikummet, uten at det gjenspeiles i den faktiske fortellingen.

Manusforfatter Green sier til The Hollywood Reporter at det amerikanske valget faktisk endret mye av tilnærmingen hans til serien.

– Jeg måtte legge fra meg manuset i noen måneder og evaluere det på nytt, fordi det ble et helt annet beist, det ble en voldsom protest. Det kunne ikke la være å være politisk, og jeg måtte omfavne det, finne en vei inn og finne en måte å kanalisere mine egne følelser av forferdelse, skuffelse og raseri samtidig som fortellingen fikk forbli hva den var. Det var nesten så jeg droppa det.

For dem som vil ha en smakebit på hva dette dreier seg om, eller hvordan en tv-serie kan bli seende ut, anbefales forøvrig denne kortfilmen, en særdeles proff og velprodusert tolkning av noen tidlige øyeblikk i tegneserien.

Så får vi bare krysse fingrene for at det snart kommer nyheter rundt «DMZ»-serien også.