Det kan, muligens, hende at det blir en uforholdsmessig overvekt av Turtles-relaterte nyheter her på Filter fremover.

Sånn er det bare.

I dag kan vi for eksempel melde at Slashfilm melder at Splinter, også kjent som Hamato Yoshi eller den eneste rotta du noensinne kommer til å trenge, dukker (delvis) opp i en ny trailer for den Michael Bay-produserte «Teenage Mutant Ninja Turtles»-filmen.

Det er riktignok bare ryggen til ninjarotta vi skimter, men til gjengjeld kan vi slå fast at han 1. har sverd, ikke stokk og 2. har en temmelig feit bart og 3. muligens slåss mot Shredder (eller i hvert fall noen som er kledd i en rustnings-aktig greie, kanskje).

TMNT Splinter

Foreløpig er det uvisst hvorvidt Splinter kommer til å inspirere like mye tanngnissel på nett som det nye utseendet til skilpaddene har gjort.

At ninjareptilene nå har neser og mer menneskelige munner er noe også Peter Laird, som skapte tegneserien sammen med Kevin Eastman, har lagt merke til.

– Det later til å falle i «reparere ting som ikke er ødelagt»-kategorien, sier han til nettstedet Comic Book Movie.

– Det er mulig at de nye designene vil fungere i sammenheng med den nye filmen og ikke virke så rare, men jeg vil fortsatt peke på hva gjengen hos Jim Henson’s Creature Shop gjorde med maling og gummi som den beste live action-tolkningen av skilpaddene slik jeg og Kevin Eastman skapte dem.

Samtidig som kontroversen rundt skilpaddenesene dermed raser eksplosivt videre har Megan Fox, som spiller April O’Neill i den Jonathan Liebesman-regisserte filmen, snakket ut i Entertainment Weekly om garderobevalgene til rollefiguren sin.

– Jeg er fullt påkledd gjennom hele filmen. Jonathan insisterte veldig på at han ikke ville at hun skulle være seksualisert eller ta på seg den typen rolle vi har sett kvinner, og spesielt meg, ta hittil.

Samtidig sier hun at Aprilbesvimelser til tross – skal fremstå som en mer moderne kvinne i den nye filmatiseringen.

tmnt4

– Hun er mer en ledertype når hun utforsker forholdet sitt til skilppaddene, i motsetning til å bare være den menneskelige kompanjongen som blir dratt med på eventyr.

Hvordan det fungerer i praksis finner vi ut  8. august, når filmen har premiere.