I natt fikk jeg ikke sove og måtte drepe litt tid frem til hun Nelly/Solen tittet frem igjen. Jeg hadde ennå den fantastiske «Hateful Eight»traileren friskt i minne og bestemte meg for å se om det kunne ligge noen nye intervjuer med filmens fot-elskende regissør ute på interwebben:

Skjermbilde 2015-08-25 kl. 13.31.08
Google

Og splitte min bramseil! Hadde ikke Vulture nettopp gjort et lengre intervju med Tarantino i helgen, bla. om hans TV-vaner. Dette måtte jeg lese!

Tarantino var nylig på Comic Con – omringet av store kjendiser som f.eks Hasse Hope –  og uttalte der at vi KANSKJE kan forvente en liten TV-serie fra ham i fremtiden (En nyhet som sikkert fikk den mest hardcore-fansen til å hamre adrenalin-sprøyten sin hardt inn i brystregionen). På bakgrunn av dette utsagnet ble Tarantino intervjuet om sine TV-vaner, i tilfellet han noen gang skulle ende opp der selv. En liten pekepinn liksom.

Og for en pekepinne det ble…

Du tenker nå kanskje at Tarantino er mannen som sikkert fint kan sette pris på «True Detective» med en røykende Rust Cohle (Matthew McConaughey) i bar overkropp som babler om Nietzche og det ubarmhjertige universet vi lever i?

Hey Quentin. Vil du høre meg snakke om universet?
«Hey Quentin. Vil du høre meg snakke om universet eller?»

Den gang ei!
Tarantino syns nemlig at første sesong av «True Detective» var dørgende kjedelig. Andre sesong mener han ser helt forferdelig ut med alle disse pene skuespillerene, som prøver å ikke se pene ut, mens de bærer hele verdens byrder på sine skjøre skuldre. Den siste der kan jeg muligens være enig i…

"Au. Alle disse byrdene"
«Au! Alle disse byrdene…»

Nei den siste serien han – selveste Quentin Tarantino (Jackie Browne, Kill Bill: Vol.1/Vol.2, Death Proof, Inglorius Basterds, Django Unchained)  – så fra start til slutt, er ingen ringere enn: «How I Met Your Mother» (!!!!)

Ja du leste riktig. «How I Met Your Mother». Den sitcomen med Barney, Brocodes og småkleine musikalnumre.

Nå er det ikke helt fair av meg å sammenligne en av TV-historiens moderne klassikere med en latterboksvekkende-sitcom, men jeg MÅTTE uansett høre hva Gabriel tenkte om dette! (Gabriel er den nye lovende praktikanten vår her i Filtermagasin)

Men det er ikke bare denne serien Tarantino ser på. Heldigvis. Han innrømmer også å ha sett gjennom den ikke så godt mottatte HBO-serien «The Newsroom» tre ganger. Når han i intervjuet blir konfrontert med seriens labre anmeldelser svarer han enkelt og greit:

«Who the fuck reads TV-reviews? Jesus Christ!»

(Hvis du er en av dem, må du gjerne lese vår anmeldelse av NRKs nye realitysatsing «Diktaturet» her)

Til slutt har jeg samlet sammen noen høydepunkter fra Vultures-intervju med Tarantino som du kan lese i en redigert versjon her.

MINE HØYDEPUNKTER FRA INTERVJUET:

«Kingsman» og «It Follows» er hans favorittfilmer fra i år.

– Han mener David O.Russell (Silver Linings Playbook, American Hustle, The Fighter) er den regissøren i Hollywood som er flinkest til å jobbe med skuespillere, i tillegg til Quentin Tarantino.

– Da han sa: «There is a little part of me that thinks everything is influenced by me, but that is just my own megalomania».

Tarantino avslører at han ennå skriver manusene sine for hånd.

– Forrige gang han fryktet at en konkurrerende blockbuster skulle stjele oppmerksomhet fra hans egen, var i 2003 da «The Matrix Reloaded» og «Kill Bill: Vol.1» skulle på kino omtrent samtidig. Etter å ha sett førstnevnte på kino i Kina for første gang kunne han allikevel puste lettet ut. Han skal visstnok ha sunget disse disse linjene fra Jay Z sin sang «S.Carter» på vei ut av kinosalen:

S-dot-Carter/ y’all must try harder/ competition is/nadaaaaaa