Quentin Tarantino prater fort og mye, og ikke alt han sier er like gjennomtenkt.

Likevel er han stadig en autoritet når han åpner munnen om film. Derfor skapte det en del internettoppstyr i forrige uke, da Tarantino slapp sin (foreløpige) liste over årets beste filmer – og lista inkluderte kritikerslaktede «Kick-Ass 2» og «The Lone Ranger», blant mye annet.

Men nå har Tarantino ombestemt seg igjen, og funnet en ny favoritt for året.

For tida deltar han som gjest på Busan International Film Festival i Sør-Korea, og i tillegg til å avholde en pressekonferanse dukket han blant annet opp på visningen av israelske «Big Bad Wolves».

Det var åpenbart en film som falt veldig i smak. Først, her er traileren:

«Big Bad Wolves» er en humoristisk og ekstremt voldelig fortelling om politimannen Miki (Lior Ashkenazi), som leier to muskelmenn til å jule opp en mann som er mistenkt for å ha voldtatt og drept en ung jente.

Saken blir imidlertid komplisert da faren til den drepte jenta (spilt av Tzahi Grad) også dukker opp, og er villig til å bruke enda mer ekstreme torturmetoder for å få svar fra den antatte drapsmannen.

Etter visningen i Sør-Korea var det klar for en spørsmål-og-svar-runde med regissørene Aharon Keshales og Navot Papushado, og da klarte ikke Tarantino å dy seg. Han reiste seg opp og erklærte (ifølge Twitch):

– Dette er ikke bare den beste filmen i Busan, det er årets beste film.

The Hollywood Reporter hadde også en glødende anmeldelse av «Big Bad Wolves» da den ble vist i Tribeca i april, og mente da at den var en åpenbar kandidat til å bli nyinnspilt i amerikansk versjon.

Det er uvisst om «Big Bad Wolves» kommer til Norge noen gang (jeg hadde for eksempel håpet at Film fra Sør ville vise den), men den skal etter sigende ut på dvd i Sverige etter hvert.

Så vi får krysse fingrene.

 

PS: Filmen som tronet øverst på Tarantinos forrige best of 2013-liste, Jill Soloways «Afternoon Delight», har heller ingen norsk premieredato ennå: