Quentin Tarantino planla egentlig å regissere «The Hateful Eight» som sin niende film, men da manuset til westernfilmen plutselig dukket opp på nettet i januar gikk regissøren totalt i lås.

Han saksøkte nettsiden Gawker for å ha bidratt til å spre manuskriptet, og hevdet han nå ville legge prosjektet på hylla og bare gi historien ut som bok steden.

I helgen ble imidlertid en høytlesning av manuset – med flere av skuespillerne som var tiltenkt roller i filmen – arrangert i Los Angeles. Og der ymtet Tarantino om at han kommer til å arbeidet videre med prosjektet likevel, skriver Variety.

Manusframføringen ble arrangert på Ace Hotel, med strenge sikkerhetstiltak (blant annet var mobiltelefoner totalt bannlyst).

Film Independent Presents The World Premiere Of A Staged Reading By Quentin Tarantino: "The Hateful Eight"

Bransjefolk og fans som hadde klart å rive til seg billetter (som kostet 200 dollar), fikk se en cowboykledd Tarantino introdusere skuespillerne – blant dem Samuel L. Jackson, Walton Goggins, Tim Roth, Michael Madsen, Bruce Dern og Zoe Bell.

– Dette er første utkast, og det vil være den eneste gangen førsteutkastet blir framført, sa Tarantino ifølge Variety, og lovet at han vil skrive om hele filmens femte og avsluttende del.

De fleste bransjemediene tolker utsagnet i retning av at han nå er i ferd med å ombestemme seg igjen, og at høytlesningen var en generalprøve for å teste materialet før en eventuell innspilling likevel kan komme i gang.

Så hva kan man forvente av «The Hateful Eight»? The Guardian er blant avisene som har anmeldt forestillingen (hvis man kan kalle en kostyme- og rekvistittfri høytlesning det), og de rapporterer om et tett kammerspill som mer enn noe annet minner om Tarantinos debutfilm «Reservoir Dogs».

Som vanlig i Tarantinos filmer er manuset fylt av banning, blod og nattsvart humor, men historien går mer i retning av et slags Agatha Christie-aktig mordmysterium mot slutten.

Både The Guardian og The Playlist mener imidlertid at avslutningen på historien må skrives om og tettes til for at ikke for mange plottråder skal bli hengende i løse lufta.

– Arrangementet har bare økt behovet for å se dette nyanserte, underholdende og oppfinnsomme prosjektet pusset på og brakt til kinosalene, skriver The Playlist.

Dette er for øvrig låta Tarantino satte på over anlegget i pausen under høytlesningen, som strakk seg i overkant av tre timer:

Tarantino har som nevnt saksøkt nettsiden Gawker for å ha bidratt til å spre manuset til «The Hateful Eight», og saken kommer opp for amerikanske domstoler i januar 2015.