Det er umulig å ikke være bittelittegranne fascinert av filmregissør Troy Duffy.

I hvert fall om man har fått med seg regidebuten «The Boondock Saints», om to brødre som Tar Loven I Egne Hender (og dreper mafiaen), og den helt fabelaktige dokumentaren «Overnight».

Dørvakten Duffy ble kjent over natten i 1997 da han solgte «The Boondock Saints»-manuset sitt til Harvey Weinstein og Miramax for 300.000 dollar og overtalte dem til å la ham regissere filmen selv om han hverken hadde erfaring eller utdanning.

Som en del av avtalen kjøpte til og med selskapet en bar til ham og skaffet bandet hans platekontrakt.

Duffy ba samtidig et par venner om å dokumentere kometreisen til stjernene.

Den filmen, en regelrett doku-klassiker, ble nok ikke helt slik han så det for seg:

Duffy skulle bli den neste Tarantino (i hvert fall trodde han det selv), men egoet hans kom i veien.

Han oppførte seg så kjipt mot skuespillere, Weinstein og andre samarbeidspartnere at filmindustrien til slutt ikke ville ta i ham med ildtang.

Dette til tross for at «The Boondock Saints» til slutt ble en suksess på hjemmevideo-markedet, etter en dårlig start på kino i 1999 med kritikerslakt og lave besøkstall.

I årene som har gått har Duffy bare klart å stable på beina en film til – oppfølgeren «Boondock Saints 2: All Saints Day», som vel mest appellerte til blodfans av Norman Reedus eller dem som virkelig, virkelig, virkelig elsket den første filmen.

Men nå melder Slashfilm at Duffy faktisk er i gang med en ny spillefilm.

«The Blood Spoon Council» handler, igjen, om folk som Tar Loven I Egne Hender. Denne gangen er det ikke mafiaen som skal stordrepes, men derimot seriemordere som jaktes ned av en gjeng borgervernere som kaller seg The Council.

– Jeg har ikke holdt tilbake på noe, lover Duffy i en pressemelding.

– Alle drapsmennene og forbrytelsene deres er inspirert av ekte seriemordersaker. Mesterhjernen bak The Council er en unik rollefigur, og det å fremstille ham vil kreve en unik skuespiller. «The Blood Spoon Council» er kanskje mørk, men den er mørkt vakker, mørkt spennende og tilfredsstiller den djevelske nysgjerrigheten mange av oss har rundt seriemordere og de unikt begavede individene som jager etter dem.

Endelig, altså – en film om folk som jager seriemordere. I sannhet en unik idé.

Vi krysser fingrene for at Duffy har et dokumentarcrew i umiddelbar nærhet.