At livet rundt den amerikanske presidenten er godt egnet for tv-drama, er ikke noe nytt. «The West Wing» og «Commander In Chief» har vist oss den verdige varianten, mens fjorårets HBO-serie «Veep» beviste at amerikansk politikk også har komipotensiale.

Nå kommer det mer i den sistnevnte leiren.

Flere amerikanske medier melder at president Obama selv har avholdt en visning av serien «1600 Penn» sammen med alle de involverte skuespillerne i sin private kino i Det hvite hus.

Har en usedvanlig dyktig PR-ansatt gjort jobben sin her? Eller tegner serien et glansbilde av presidentembetet?

Absolutt ikke:

Serien handler om den fiktive presidenten Gilcrist og hans ekstremt dysfunksjonelle familie, der kona (spilt av Jenna Elfman, som vi kjenner fra «Dharma & Greg») er en ekte trofékone uten den helt store intellektuelle begavelsen, sønnen er en pyroman in the making og datteren er… tja, ganske løs på tråden.

Vi gleder oss en hel del til å sjekke den ut. Om ikke annet fordi presidenten spilles av Bill Pullman. Som kanskje har filmhistoriens beste presidenttale i «Independence Day»:

Den fornemme gesten fra Barack Obama skyldes nok at serien er skrevet av hans tidligere taleskriver, Jon Lovett, og det faktum at den slett ikke handler om politikk.

Tv-serien har amerikansk premiere på NBC i morgen. Det er uvisst om noen norske tv-kanaler har kjøpt rettighetene ennå.