Peter Jackson har en tradisjon for å velge seg en sang som gjenspeiler filmens verden til å spille over rulletekstene på Tolkien-filmene sine.

Så også med den kommende «Hobbiten: Smaugs ødemark», som har premiere om bare en måneds tid.

I år, kunne Jackson nylig annonsere på sin Facebook-side, er det den britiske singer-songwriteren Ed Sheeran som har fått æren, med låta «I See Fire»:

Til alt hell for musikeren var det Jacksons datter Katie som gjorde faren oppmerksom på musikken hans. Tidligere i år turnerte Sheeran New Zealand, og i den forbindelse ble Jackson introdusert for musikken. Ettersom Sheeran visstnok også var en fan av regissørens filmer, ble han invitert med på en rundtur i studioet mens han spilte i Jacksons hjemby Wellington. Der ble e-postadresser utvekslet.

For bare et par uker siden kom adressen til god bruk. Jackson & co. funderte på hva slags låt som skulle gå over rulletekstene, og hvem som eventuelt kunne spille den inn på veldig kort varsel. Det var da Katie minnet faren på møtet med Sheeran tidligere i år – og e-postadressen var heldigvis fortsatt i behold.

En søndag morgen mailet Jackson Sheeran. I løpet av 48 timer var han på plass i Wellington, der artisten fikk se filmen før han gikk rett i gang med å lage låta – som ble innspilt senere samme dag.

Effektivt!

Har du sett siste Smaug-traileren?