Den tredje sesongen av Showtime-serien «The Borgias» blir den siste, melder Hitfix.

Opprinnelig var det planlagt fire sesonger av serien, som følger en paranoid, men skruppelløs familiefar (spilt av Jeremy Irons) som gjør alt for å beholde makten i den lille sirkelen av italienskættede katolikker han kontrollerer.

Seriskaper Neil Jordan føler ifølge Hitfix at serien er i ferd med å finne sin naturlige konklusjon, og at han ikke har mer materiale igjen til enda en sesong. Jorden ønsket opprinnelig å avslutte med en totimers film, men Showtime ønsket ikke å legge penger på bordet for dette, ifølge Deadline (takk Stephen).

Den siste episoden – titulert «The Prince» – blir vist på amerikansk tv 16. juni.

Serien har blant annet vært vist av C More i Norge.

Vi forventer kanskje ikke demonstrasjoner i gatene som følge av denne nyheten, selv om serien definitivt har endel ivrige tilhengere.

Italia-kjenner, forfatter og journalist Simen Ekern, som de siste årene har skrevet bøker om både Silvio Berlusconi og Roma, har tidligere uttalt til oss at det er noe grunnleggende italiensk over «The Borgias».

– Denne grådigheten, hvordan Vatikanet holder ting skjult, forbindelsene til underverdenen, dette er ting som man hele tiden hører om også i dagens Italia. I serien omtales Borgias-familien som «the original crime family», og de siste årenes skandaler i Vatikanet og rundt Berlusconi viser vel ganske tydelig at Borgias-familien har mer enn gode arvtakere, sa Ekern.

Vi aner ikke om det ligger økonomiske og seertalltekniske begrunnelser bak avgjørelsen om å avslutte nå (serien har i gjennomsnitt 2,4 millioner seere i USA), men partene virker i hvert fall vel forlikte.

– Det har vært en ære å jobbe med Neil Jordan og den unike Jeremy Irons«The Borgias». Neil har skrevet nesten alle episodene av serien selv. Hans strålende fortellerevner kombinert med Jeremys fascinerende portrett av pave Aleksander VI, har skapt et unikt stykke tv som vil leve videre, sier i hvert fall Showtime-sjef David Nevins i en uttalelse.

  • Les vår sak om den aldeles strålende «The Borgias»-karakteren Micheletto her.