Den amerikanske versjonen av «The Office» har vært en kjempesuksess som har hatt enorm kreativ innflytelse på amerikansk komikk, og også lansert og/eller oppfrisket karrierene til folk som Steve Carell, Rainn Wilson, John Krasinski, Ed Helms og mange flere.

Til tross for at Carell sluttet i serien i 2010, hadde den forrige sesongen (med James Spader) også relativt gode seertall.

Men nå er det likevel slutt for «The Office», som selvsagt bygger på serien som Steven Merchant og Ricky Gervais lagde for BBC.

Showrunner Greg Daniels (som jobbet på serien i sesongene 1-5) returnerer for sesong ni, som starter opp på NBC 20. september. Daniels fortalte på en pressekonferanse i går at dette blir den siste sesongen, skriver Entertainment Weekly.

– Vi planlegger en stor og spennende avsluttende sesong. Mange av de gamle fjesene returnerer. Det er mange ting som jeg personlig har ønsket å gjøre siden sesong to, som vi nå kommer til å teste ut. Alle spørsmål vil bli besvart i år, sier Daniels.

Rimelig å anta, med andre ord, at Carell kommer til å returnere som Michael Scott, mens det også antydes at vi for første gang kommer til å møte personene bak kamera – de som lager «dokumentaren» om Dunder Mifflin, og forhåpentlig får vi også svar på hvorfor de har filmet der så lenge.

Beslutningen om å legge ned serien er delvis motivert av at kontraktene til flere av skuespillerne er i ferd med å gå ut, og at mange av dem har forpliktelser på annet hold.

Flere ulike scenarier ble diskutert, blant annet en reboot, men til slutt kom man fram til at det beste var å gå ut med et smell.

– Nå som vi har en sluttdato vet vi at vi kan kline til og ta noen sjanser, og det kommer til å være veldig frigjørende, kreativt sett, sier Daniels.

Hva var den beste sesongen? Hva er dine beste «The Office»-minner?