Sammen med «eksmilitær tilter på korrupte styresmakter» og «supersoldat tilintetgjør et halvt fiktivt uland som en gammel vennetjeneste» er «avdanka spesialagent klikker fullstendig og massakrerer hele kriminelle nettverk for å redde jentevennen/familievennen/dattera si» en av de obligatoriske (og kuleste) actionflosklene.

Denzel Washington greide riktignok å gjøre noe ganske uforglemmelig og litt unikt med sistnevnte oppskrift i «Man on Fire». Nå skal han tilsynelatende prøve seg på en litt enklere tolkning av stort sett samme historie.

Over her ser du den første traileren fra «The Equalizer», hvor Denzel slår seg så fullstendig vrang når en prostituert Chloe Moretz blir kidnappet at han tilsynelatende ender opp med å utslette rubbel og bit av et østeuropeisk mafianettverk.

Filmen er basert på åttitallsserien med samme navn, der Edward Woodward suser rundt som en godt voksen og pensjonert hemmelig agent med en hang til å løse problemer på mest mulig voldelig vis.

Om du synes at premisset høres farlig likt internettyndlingen «Taken» ut, er vi tilbøyelige til å være enige. Men bevares, har ikke Steven Seagal for lengst bevist at dette er en tidløs sjanger?

Dessuten regisseres filmen av Antoine Fuqua, som hadde så bra styring på Denzel i «Training Day» at det alene er grunn til å glede seg litt.

Om du er i fun fact-humøret kan vi jo også fortelle at Russell Crowe først var innstilt for hovedrollen, og at prøvevisningene av «The Equalizer» har vært så lovende at en oppfølger allerede er på vei.