Channing Tatum, dere!

«Ja, hva med ham?», spør du kanskje (eventuelt bare «hvem?»).

Til hva jeg ikke kan svare stort annet enn… «Æh».

Skal jeg være helt ærlig er det begrenset hvor mange filmer jeg kan huske å ha sett Channing Tatum i. Jeg kommer til – *teller på fingrene* – tre: Som Antonio i den ganske ålreite, Robert Downey Jr-ledede «A Guide to Recognizing Your Saints».

Som Aaron i Steven Soderberghs underlig humørløse ikke-svansesangen-likevel (mer om det senere) «Haywire». Og som Pretty Boy Floyd i Michael Manns (nesten like humørløse) «Public Enemies». Innimellom disse ligger det derimot den rene Karl Johan av tåpeligheter og kliss-klass. «Fighting». «G.I. Joe 2». «Step Up». «Step Up 2». «Dear John». «Elsk meg igjen», som jeg strengt tatt husker å ha lest om kun på grunn av Dagbladets fornøyelige «Channing Tatum har muligens for tjukk nakke»-anmeldelse.

For all del, det har sikkert vært lure karrierevalg. Tross alt begynte Channing på bunnen av bunnen, som mannlig stripper (eller «exotic dancer», som amerikanerne kaller det). Og det står han for den dag i dag, også når han host’er Saturday Night Live etter årevis med klatring i Hollywood-stigen, som nå i februar.

Timingen er kanskje ikke bestandig helt… der, men pytt: Folk var etterpå sånn passe godt fornøyd med jobben han gjorde.

Uansett, siden jeg ikke er tretten år og ivrig leser av Nylon eller TOPP (fins det ennå?) eller holder meg oppdatert på forhenværende mannlige stripperes gjøren og laden, har jeg altså vært nædt til å oppsøke kilden selv: Channing Tatums ikke alltid like oppdaterte hjemmeside, med det forlokkende navnet

http://channingtatumunwrapped.com/

Ergo vet jeg nå dette: Han er 32 år, vokste opp i Alabama, løp etter krokodiller, fisket, begynte på college istedetfor militærakademi, fikk 400 dollar for å være med i videoen til denne Ricky Martin– perlen da han var 20 (ikke at jeg ser ham NOE sted, da)

og er gift (kjipern, Vanessa). Det har han visst vært noen år.

Dermed er vi framme ved nåtiden. Der Steven Soderberg og Channing er åpenbart på go’fot med hverandre: Snart kommer nemlig «Magic Mike», visstnok basert på denne hans fortid som gledesgutt, og som vi skrev om i går, i regi av Soderbergh.

Men før den tid er det altså «21 Jump Street» med Jonah Hill. Og DEN skal jeg iallefall se.

 

Forresten: Vi sitter på to billetter til hysteriske «21 Jump Street» som vi vil gi bort til noen med interesse for komikk. Spørsmålet er derfor: Hva heter filmen med Jonah Hill, Ben Stiller og Vince Vaughn, som kommer på norske kinoer 7. september? Send riktig svar på e-post til joakim@comoyo.com.