Det har tatt år og dag – seks år, en måned og tjue dager, for å være helt latterlig spesifikk – men oppfølgeren til den amerikanske remaken av «The Girl With the Dragon Tattoo» er omsider under innspilling i Berlin og Stockholm. Den er produsert av Sony Pictures og regisseres av urugayanske Fede Alvarez.

Amerikanerne hopper over de to bøkene krimforfatter og journalist Stieg Larson skrev etter «Menn som hater kvinner», som var originaltittelen, og går rett på den David Lagercrantz-forfattede, fjerde boka i serien om hackergeniet Lisbeth Salander «Det som ikke dreper oss», eller «The Girl in the Spider’s Web» som den heter på engelsk.

Rooney Mara er dessuten byttet ut med «The Crown»-stjerna Claire Foy i rollen som Salander. Altså rollen som gjorde Noomi Rapace kjent i de svenske filmene fra 2009 og 2010.

Litt av en overgang.

Daniel Craig er byttet ut med svenske Sverrir Gudnason i rollen som journalistkompisen Mikael Blomqvist, opprinnelig spilt på svensk av nå avdøde Michael Nyqvist.

Og i ikke spesifiserte roller: Rapperen og skuespilleren Lakeith Stanfield, kjent fra såvel borgerrettighetsdramaet «Selma» som komiserien «Atlanta» og som selveste Snoop Dogg i «Straight Outta Compton».

Sylvia Hoeks, uforglemmelig i «Blade Runner 2049».

Danske Claes Bang, kjent fra oscarnominerte «The Square».

Dette ble mange navn. Men poenget er at norske Synnøve Macody Lund er castet til en rolle i filmen. Hun er tidligere kjent fra «Hodejegerne» og tv-seriene «Frikjent» og «Black Widows», og hadde sin første hovedrolle i fjor i skrekkfilmen «Hjemsøkt». Nyheten ble først omtalt i dag av Variety.

– Jeg kan bekrefte at jeg har en rolle i filmen og er superhappy for det. Jeg er i Berlin på innspillingen nå, sier hun på telefon til Filter Film og TV.

Noe mer kan hun ikke avsløre nå. Men også den britiske komikeren Stephen Merchant, kjent som medforfatter og -regissør på Ricky Gervais-seriene «The Office» og «Extras» blir å se i filmen, ifølge Variety.

Filmen har planlagt kinopremiere i november.