Serien «Da Vinci’s Demons» har vært en brukbar hit for kabelkanalen Starz, selv om seertallene ikke har vært i nærheten av å holde seg på nivået fra sesongpremieren som trakk i overkant av én million seere (seinere episoder har ligget mellom 380 000 og 500 000 seere).

Men Starz har allerede gitt klarsignal for en andre sesong av serien, som skal spilles inn i løpet av sommeren/høsten, og sendes til neste år.

Nå melder Dagbladet at Synnøve Macody Lund («Hodejegerne») får en rolle i sesong to, der hun skal spille karakteren Marit Ketilsdottir – ifølge Dagbladet «en sterk og mystisk kriger, utstyrt med skinnklær og høy kompetanse på håndtering av stikkvåpen».

Jøss.

Fra før har «Da Vinci’s Demons» norske Jan Erik Madsen på rollelista i flere episoder av første sesong.

– Inntrykket jeg har fått er at serien er litt «Rome», litt «Game of Thrones» og litt «Sherlock», men mer sexy og litt mer humor, sier Lund til Dagbladet.

Ikke så halvgale referanser, det.

Serien er delvis skrevet og produsert av David S. Goyer, manusforfatter som blant annet har jobbet med «The Dark Knight», «Blade»-filmene og den kommende Supermann-filmen «Man of Steel».

Nikolaj Coster-Waldau og Synnøve Macody Lund i «Hodejegerne».

Dette ga god drahjelp for serien, særlig i USA, der mange kritikere også var rimelig positive.

Vi fikk Hasse Hope til å anmelde serien da den dukket opp på Fox i Norge – og han ga den tre av seks stjerner.

– Man skjønner ganske fort at nivået de har lagt seg på, dog høyt, ikke er helt der oppe med for eksempel «Rome» eller «Game of Thrones». Hverken når det gjelder skuespillere, manus eller budsjett. Altså, herregud, det ser jo flott ut alt sammen. Ganske grandiost. Men det blir på en måte storslått innenfor rimelighetens grenser, skrev han.