Mye har vært skrevet om Matthew McConaugheys transformasjon fra lat tulling i halvhjertede romantisk komedier, til respektert skuespiller som påtar seg langt mer utfordrende roller.

Siden «The Lincoln Lawyer» (2011) har fyren spilt i en imponerende rekke gode filmer, fra «Bernie» til «Magic Mike» til «Killer Joe». Sist jeg så McConaughey i en film var Jeff Nicholls nye «Mud», en av årets aller fineste amerikanske indiefilmer.

Men omtrent like mye omtalt har 43-åringens fysiske transformasjon det siste året vært. Fra å være en definert muskelbunt har han gått dramatisk ned i vekt, for sin rolle i den kommende «Dallas Buyer’s Club».

Om man bare har scannet overskriftene på Kjendis.no om denne filmen ville man kanskje fått inntrykk av at dette var en hundre prosent tragisk og nedslående aidsfortelling, men den første traileren som kom i går gir et ganske annet inntrykk.

Se den i videovinduet øverst.

Filmen er inspirert av den sanne historien om Ron Woodroof, en homofob av en alkoholisert elektriker, som uventet ble diagnostisert med AIDS i 1986. Legene estimerte at han bare hadde 30 dager igjen å leve, og ga ham medisinen AZT.

Denne medisinen funka imidlertid dårlig for Woodroof, som i stedet begynte å sjekke ut alternative medisiner i Mexico og andre deler av verden. Da disse ga en langt bedre effekt, bestemte han seg for å starte en egen ganske omfattende smugleroperasjon med medikamentene. Over 300 smuglerturer foretok han over grensa til Mexico.

Men etter hvert som kundelista – kalt nettopp Dallas Buyer’s Club – begynte å vokse, kom også Woodroof i søkelyset til Food and Drug Administration (FDA).

Hollywood har forsøkt å filme historien om Woodroof en rekke ganger siden en lenger artikkel om mannen dukket opp i magasinet Dallas Life i 1992 – rett før hans død (les den her).

Til slutt gikk regioppdraget til Jean-Marc Vallee, mens  Jennifer Gardner, Matthew McConaughey og Jared Leto takket ja til de ledende rollene. Også sistnevnte måtte gå en del ned i vekt da han skulle spille transvestitten Rayon.

Sånn. Unn dere litt smågodt nå, tjommier.