SyFy er mer enn en tv-kanal med mye science fiction og et navn som minner om syfilis. De er også mer enn bare kanalen som ga oss «Sharknado», «Eureka» og «Battlestar Galactica». Hvor mye mer?

Ikke så veldig mye mer, for å være helt ærlig. De har hatt mye surr på gang, men nå kan det se ut som om 2014 blir et knallår for kanalen.

Årets lansering av storsatsningen «Defiance» har allerede vært vellykket, noe som gir den solide postapokalyptiske romvesener-og-mennesker-i-uskjønn-harmoni-serien en andresesong og lyse fremtidsutsikter.

Nå melder The Hollywood Reporter at SyFy er godt i gang med planleggingen av en serie basert på den gode gamle Terry Gilliam-filmen «12 Monkeys», hvor Bruce Willis reiser tilbake i tid for å hindre spredningen av et virus som har utslettet en og annen menneskehet.

I første omgang er det snakk om en 90 minutters pilot skrevet og regissert av folk som tidligere har jobbet med «Nikita», «Terra Nova» og «24».  Deretter er det overhengende sannsynlig at en full serie blir bestilt innen kort tid. Hvem som spiller i serien er foreløpig ikke klart.

– Vi har en flott pilot, nå jobber vi med å finne ut hva resten av serien skal være, sier Syfys programsjef Mark Stern.

Han forteller også at en skrekkserie skrevet og regissert av Jamie Foxx (som ifølge Deadline tidligere er blitt utsatt) kan dukke opp rundt Halloween, og lover at tv-kanalen nå går for en retur til røttene:

– Kul, interessant presse-grensene-for-sjangeren-science fiction.

Da passer det godt at Ronald D. Moore, mannen bak kanalens største hit («Battlestar Galactica»), har en ny serie på vei i januar:  «Helix». Kan den bli en ny suksess på linje med kaptein Adama og kompani?

Moore avslørte endel detaljer om serien overfor GamerHub i april:

– En hemmelig forskningsstasjon har blitt drevet i den arktiske sirkelen over lengre tid på ganske lyssky vis. CDC blir oppringt om at det har vært et utbrudd av noe der oppe. Et lite team drar opp dit for å finne ut hva som foregår. Jo lenger inn de kommer innser de at forskningen som foregikk der hadde potensiale til å endre alle livene våre, bokstavelig talt. Men om det går galt kan det utslette hele sivilisasjonen.