Åttitallsversjonen av Venice Beach må vel være det bildet man forbinder med Los Angeles.

Klamme kroppsbyggere som deiger seg på Muscle Beach, jenter i hotpants som suser rundt på rulleskøyter, flust av gatekustnere som gjøgler med alt mulig rart, LAPD som sykler rundt og fakker kjeltringer i skinnjakker.

Alt det her blir visst utgangspunktet for en helt ny serie. Deadline skriver at Showtime har begynt produksjonen av en splitter ny tv-serie fra Venice Beach i 1983, med utgangspunkt i et avrusningskollektiv.

Prosjektet føres først og fremst i pennen av Gary Lennon, som har hadde den samme rollen på for eksempel «Orange is the New Black» og «Justified».

I en av produsentrollene finner vi overraskende nok Robert Downey Jr, som jo selv slet mye med ulike fristelser på åtti- og nittitallet. Der samarbeider han med produsentkona Susan Downey («Sherlock Holmes»-filmene).

Dramaserien skal etter sigende skildre en tid hvor nærmiljøet var sterkt preget av alkohol og andre rusmidler, og er foreløpig på et punkt hvor man verken har kommet fram til et navn eller en rolleliste.

Venice-området har gjennomgått store omveltninger de siste 30 årene. Den velkjente strandpromenaden er fortsatt et livlig møtepunkt, men området har særlig slitt med gjengkriminalitet og forfall på 2000-tallet.

Ting (og boligprisene) har likevel begynt å peke oppover igjen de siste årene, i tråd med at Los Angeles stadig vokser i eksplosivt tempo og skviser folk ut av de aller fineste bydelene. Gentrifisering, vøtt.

Poenget er vel egentlig noe sånt som at du ikke bør suse på highwayen ned mot Venice i dag og forvente å gli rett inn i «Pumping Iron» eller «American History X». Heldigvis?

For øyeblikket er tv-bransjen midt i sin årlige omveltning, hvor langtlevende, mindre profitable programmer eller de som aldri helt kom i gang tas av lufta.

Det har blant annet gitt rom for «Mad Men»-avløseren «Halt and Catch Fire», et åttitalls periodedrama som skildrer revolusjonen i hjemmedatamaskiner.

I reality-verdenen er det blant annet planer om å lage et program hvor alminnelige mennesker skal berette om sine sexopplevelser med kjendiser.

Dessuten har Danny McBride og den kreative vennekretsen hans fått i oppgave av HBO å lage en ny komiserie om viserektorer ved en high school. Så får vi håpe det blir halvparten så bra som «Eastbound and Down».