Svenskene er jo som kjent et fryktelig politisk korrekt folkeslag, og gårsdagens Aftonbladet hadde et veldig grettent oppslag som fikk oss til å fnise litt.

Svensk barne-tv får nemlig nå HARD KRITIKK for å ha skåret opp en dukke i beste sendetid (ettermiddag/tidlig kveld) i programmet «Philophix».

Først kjører programleder Rakel Wärmländer en saks inn i bakhodet på en babydukke, før hun skjærer ut øynene, lager småhull i magen og fyller den med LED-lys.

«Ikke for følsomme tittere», som programleder Rakel opplyser. Indeed.

Sjekk innslaget her:

Så skal det selvsagt også nevnes at godeste Rakel gjør dette for å vise nye bruksområder for dukker som ikke lenger er i bruk, og at hele innslaget skjer med munter musikk i bakgrunnen.

Men det forhindret ikke enkelte barn fra å bli veldig redde, ifølge Aftonbladet.

– Det var så sjukt och så långt över gränsen. Hur kan de visa det här? Jag bytte kanal för att det var för obehagligt. Jag kunde åtminstone prata med min son men jag tänker på alla barn som sitter ensamma och tittar. De måste känna sig helt förstörda, sier for eksempel Aftonbladet-leser Christian til avisa.

Også barnepsykolog Hanna Thermaenius er kritisk:

– Det är vanligt att man använder bebisansikten i skräckfilmer just för att de påverkar vårt omsorgssystem. Att man då klipper, hugger och drar i ett bebisansikte är obehagligt och skrämmande både för barn och vuxna, sier hun til Aftonbladet.

Er det? Jaja.

Jeg husker at jeg på det nærmeste ble sendt til barnepsykolog da jeg en gang på barneskolen tok lillesøsters dukker og «lekte Alice Cooper» med dem.

 

LES OGSÅ:

Dansk tv-vert tok munnen for full med (altfor) grov «alle barna»-vits

Skjermbilde 2013-11-19 kl. 11.30.28