I løpet av februar kjører svensk TV4 i gang komisatsingen «Welcome to Sweden», og skal vi dømme etter de få klippene som er kommet fra serien (plukket opp fra alltid frampå Serienytt) virker det som om broderfolket nå har planer om å foredle kulturkollisjon-humoren fra «Lilyhammer».

Her er et kjapt klipp fra svensk frokost-tv, der Expressens underholdningsredaktør Bella Levy er hentet inn for å kommentere:

«Welcome to Sweden» er skapt av Greg Poehler, broren til Amy Poehler («Parks and Recreation»), og er basert på hans opplevelser som amerikaner som forelsker seg i en svensk jente og flytter til Sverige.

Her møter han problemer med byråkrati, badstuer og sterk sprit – erfaringer som ikke ligger så langt unna dem Frank Tagliano får i «Lilyhammer», vil vi tro.

Greg Poehler har bakgrunn som jurist, og hadde ikke gjort mye komikk selv i forkant av «Welcome to Sweden», men i mai i fjor startet han et produksjonsselskap sammen med søsteren. Og sammen har de tilgang til mange flinke folk – Will Ferrell, Aubrey Plaza, Patrick Duffy og Gene Simmons gjør mindre roller i serien.

Mens de svenske skuespillerne er meritterte folk som Josephine Bornebusch («Solsidan») og Lena Olin.

Apropos Will Ferrell, som selv er gift med den svenske skuespilleren Viveca Paulin: