Tidenes største nerdemesse får omsider en egen utgave i Skandinavia.

Ifølge Moviezine.se skal nemlig Comic Con nå arrangeres i Stockholm.

Ingen ytterligere detaljer er kjent om messen, titulert Comic Con Stockholm.

I en pressemelding fra arrangør Artexis står det imidlertid at ytterligere informasjon om den kommende messa vil kunngjøres under en pressekonferanse i morgen.

Forbildet ser naturlig nok ut til å være Comic-Con-messa i San Diego, kjent som verdens største samlingssted for fans av alt fra science fiction og fantasy til skrekkfilmer og tv-spill.

Her annonseres mange av årest store film- og tv-nyheter, samtidig som pilotepisodene til mange av høstens tv-serier vises offentlig for første gang.

For fansen er nok likevel det viktigste muligheten til å møte likesinnede, se eksklusive klipp og møte stjerner fra tv-seriene de følger med på og sommerens kinoblockbustere, kle seg ut som favorittrollefigurene fra bøker, film og tv-spill, teste nye spill, bygge på leketøyssamlinga og selvsagt også bedrive det messa opprinnelig handla om:

Å kjøpe tegneserier og møte skaperne bak.

Messa i San Diego starta i 1970 og går fortsatt av stabelen hvert år (årets messe drar i gang sent i juli), med over 130.000 besøkende de siste årene.

Konseptet har etter hvert spredt seg ut til andre steder i verden, uten at så mange av de andre messene er direkte koblet til San Diego-utgaven.

Blant annet finner man en Comic Con både i New York og London, og det ser ut til at Stockholm-messa blir en avlegger av sistnevnte, som ifølge arrangørene drar rundt 70.000 besøkende.

Ifølge pressemeldinga er det nemlig representanter fra britiske MCM Comic Con som vil være til stede når detaljene rundt prosjektet avdukes.

Foto: Promo for Morgan Spurlocks «Comic-Con Episode IV: A Fan’s Hope»