Å, dette var trist: Svenske Malik Bendjelloul, Oscar-vinner for «Searching for Sugar Man» er død, bare 36 år gammel.

Svenske medier oppgir ikke noen dødsårsak på det nåværende tidspunkt, men tragedien ble kjent tirsdag kveld.

Bendjelloul startet sin karriere i underholdningsbransjen som 12-åring, da han var skuespiller i ungdomsserien «Ebba & Didrik».

I 20-årene jobbet han som journalist i SVTs «Kobra», da han bestemte seg for å slutte i jobben for å ta en rundreise verden rundt. Det var i Sør-Afrika at han kom over historien om den amerikanske folksangeren Rodriguez, som var en nasjonalhelt i deler av landet – men som ingen visste hvor var blitt av.

Bendjelloul bestemte seg da for å forsøke å spore opp Rodriguez og lage film om ham, og om betydningen han hadde hatt for anti-apartheidbevegelsen.

«Searching for Sugar Man» ble en umiddelbar snakkis da den debuterte på Sundance-festivalen i 2012. Rodriguez ble hentet opp fra glemselen (han spilte blant annet på Øya i fjor), og i fjor kunne svensken hente en fortjent Oscar-statuett for beste dokumentar.

– Han var en stor filmskaper. Hans tidlige dødsfall er et digert tap, sier Rodriguez gjennom sin agent til Aftonbladet.

Malik Bendjelloul jobbet med å finne sitt neste prosjekt etter suksessen med «…Sugar Man», og han hadde blant annet takket nei til en biografifilm om en soulsangerinne som skulle gjøres i samarbeid med Alicia Keys.

I stedet ble «Searching For Sugar Man» nå hans eneste film som regissør.