HBO Nordic

Se «Rick and Morty» (animasjonsserie 2013-19).

Våre venner i HBO har kjøpt inn og lagt ut en bråte serier fra Adult Swim – Cartoon Networks nattlige programslot tilegnet innhold som ikke egner seg for kanalens ellers nokså unge publikumskohort.

Det betyr masse drøy, utagerende, voldelig, sexfiksert, sjokkerende humor å baske seg i. Og har du ikke allerede sett den på Netflix er det «Rick and Morty» du skal starte med.

Tegnefilmserien om den kyniske, alkoholiserte og sprut gale vitenskapsmannen Rick som drar på eventyr i tid og rom sammen med sitt uskyldsrene barnebarn Morty tok verden fullstendig på senga da den dukket opp for sju år siden.

Aldri før er det laget noe som veksler så uanstrengt mellom overfladiske vittigheter og dypt, forstyrrende mørke. Til alt overmål er kvaliteten fortsatt skyhøy, så du har fire sesonger å glede deg til.

Vil du heller se…

Vanskelighetene i et pusher-liv? Se «High Maintenance» sesong fire (serie, 2012-2020). En hasjselger møter mye rare folk på sin vei. Sånt blir det tv-drama av!

Kontrafaktisk historie? Se «The Plot Against America» (serie, 2020). Skaperne av «The Wire» fantaserer om hva som hadde skjedd dersom fascistene tok makta i USA i 1940.

Vampyrhumor? Se «What We Do In The Shadows» sesong to (serie, 2019 – 2020). Liksomdokumentar om en gjeng vampyrer som deler en leilighet i svært lite vampyrvennlige omgivelser.

Netflix

Se «Blackkklansman» (film fra 2018).

Dette er den utrolige, men sanne historien om den første svarte politikonstabelen i den heller monokulturelle småbyen Colorado Springs.

Han blir ansatt tidlig på 70-tallet, en tid da svarte politifolk fortsatt ikke fikk noe ekstra medvind i karriereseilene av sine bakstreberske kollegaer.

Vår mann skal imidlertid sette seg grundig i respekt ved – hold deg fast – å infiltrere den lokale grenen av Ku Klux Klan og avsløre en terrorplan.

Regissør og manusforfatter Spike Lee har vært i filmskapergamet i tredve år. Ikke alt han har sluppet har vært genialt, men jeg kan heller aldri huske å ha sett en -kjedelig- Lee-film.

Denne hører hjemme blant hans fem-seks beste. Få den med deg, nå som den er på Netflix.

Vil du heller se…

Sportsdokumentar? Se «Den siste dansen» (serie, 2020). Fortellingen om hvordan Chicago Bulls ble verdens mest populære basketlag.

Barnefilm? Se «Howl’s Moving Castle» (film, 2004). Studio Ghibli har sluppet alle filmene sine på Netflix og dette er en av de aller beste.

Årets villeste serie? Se «Tiger King» (serie, 2020). En absurd historie om en gjeng gærne amerikanere som driver private dyrehager for store katter.

Viaplay

Se «Gloria Bell» (film, 2018).

Noen filmer bæres helt og holdent på skuldrene av ett enkelt skuespillertalent. Komediedramaet «Gloria Bell» – en nyinnspilling av den chilenske hiten «Gloria» fra 2013 – er slik.

Talentet heter Julianne Moore og spiller en fraskilt, middelaldrende kvinne som kjeder seg i en grå kontorjobb, men lever ut drømmer og lengsler gjennom sin store lidenskap: Dans.

Og det er på dansegulvet hun treffer en eksentrisk fyr ved navn Arnold – spilt av den alltid like underholdende John Turturro.

Det slår gnister mellom de to godt voksne menneskene, som snart skal få oppleve hvordan den store kjærligheten kan blomstre – selv i livets høst.

Er du i stemning for en lun filmopplevelse med et fyrrig lydspor er det altså ingen vits å å browse videre.

Vil du heller se…

Robin Williams i storslag? Se «Jumanji» (film, 1995). Helsprø, men også litt skummel familiefilm om en gutt som fanges i en brettspillverden.

Minnesota nice? Se «Fargo» (serie, 2014-2019)En saklig bra serie fra Coen-brødrenes univers.

En mørk klassiker? Se «Taxi Driver» (film, 1976). Martin Scorseses mesterverk tar oss sakte men sikkert nærmere Travis Bickles bristepunkt.

TV 2 Sumo

Se «Little Women» (miniserie fra 2017).

Den amerikanske 1800-romanen om de fire søstrene March og deres oppvekst i stusselige kår under borgerkrigen ble brått ny-aktuell da Greta Gerwig filmatiserte den i 2019.

Det ble en av fjorårets virkelig store filmopplevelser. Men vil du ha en annen variant av fortellingen, er heller ikke denne BBC One-serien i tre deler helt ueffen.

Det er takket være en sedvanlig sterk innsats fra Emily Watson i rollen som søsknenes mor. Men kanskje enda mer takket være de fire unge jentene som spiller søstrene selv.

De har nemlig en helt uimotståelig sjarm, blir en gjeng du mer enn gjerne tilbringer noen tv-timer sammen med, og klarer å sprøyte friskt blod, liv og humor inn i en fortelling som er fortalt mange ganger før.

Bravo!

Vil du heller se…

Crazyhumor for hele familien? Se «Madagaskar» (film, 2005). Anders Hatlo som sjefspingvin på rømmen er next level «4-stjerners middag».

Grøtkonk og storbudsjetts-feel good-eventyr? Se «Askeladden i Dovregubbens hall» (film, 2017). Folkeeventyrmoralen har fått en tidsriktig vri og historien har fått Ringenes Herre-proposjoner.

En drøy «barnefilm»? Se «Terkel i knipe» (film, 2004). En sort komedie med ett formål: å underholde deg (med gladvold, bannskap og drøye vitser).

NRK TV

Se «Et sted å høre til» (serie, 2013-2018).

Vi innrømmer det – vi er hekta på denne australske såpeserien. Den som aldri har latt seg gripe av melodrama om kjærlighet og familieintriger kan kaste den første sten!

Serien er satt til New South Wales på femtitallet, og klanen som fengsler oss noe så innmari bærer etternavnet Bligh. De ansetter sjukepleier Sarah, som ankommer Australia etter mange år i utlendighet.

Det blir full kræsj med matriark Elizabeth, som kanskje ikke er den mest smidige arbeidsgiveren – men hvis hjerte av sten likevel skal vise seg å ha evnen å briste.

En annen favoritt er sønnen George, som forelsker seg i Sarah og tar henne under sin vinge. Smelt!

Krinken har fire av de seks sesongene ute, så her er det alle muligheter for seriefråtsing.

Vil du heller se…

En politisk dokumentar? Se «Hillary» (serie, 2020). Sjelden har den tidligere førstedama åpnet seg på denne måten.

Tidenes spionserie? Se «Le Bureau» saison cinq (film, 2016). Femte sesongen begynner akkurat der vi avsluttet i fireren, med voldsom energi og sitrende spenning.

Påskekrim? Se «Tilståelsen» (serie, 2019). Basert på en ekte historie som utspilte seg i England mellom 2011 og 2016.

Youtube

Se «Some Good News» med John Krasinski (kanal, 2020)

Skuespiller og regissør John Krasinski (Kjent fra bl.a. «The Office» og «A Quiet Place») har sett seg lei av at det bare er triste nyheter på TV – og har rett og slett laget sin egen nyhetskanal på Youtube kalt «Some Good News».

Det er faktisk få ting som er like koselig som å se John Krasinski snakke om hyggelige ting i drøye 20 minutter. Han får med seg gjester, deler ut gaver, og hvis du ikke gliser gjennom 80 prosent av episodene er du mest sannsynlig død på innsiden.

Det er ganske enkelt ingen grunn til å ikke se «Some Good News». Det er gratis, enormt hyggelig og episodene er korte nok til at du fint kan fortsette å runde Netflix etterpå.

Vil du heller se…

Vice-dokumentar? Se «The Cannibal Warlords of Liberia» (dokumentar, 2012)Dokumentaren er et godt eksempel på den oppsøkende journalistikken Vice først ble kjent for.

En norskregissert kortfilm? Se «Former Cult Member Hears Music For The First Time» (kortfilm, 2019). Kristoffer Borgli sin kortfilm ble blant annet plukket ut til Sundance og er verdt å bruke 12 minutter på.

Hjemmelaget gourmet-snacks? Se «Gourmet Makes» av Bon Appetit. I hver episode lager den supersympatiske kokken Claire Saffitz hjemmelagde varianter av godteri og snacks.

Setter du pris på våre tips og anbefalinger? 

Filter Film og TV har siden 01.04.2020 vært en tjeneste fra Filter Media Norge AS som lages utenfor redaksjonene, men innholdet er ikke styrt av avtaler med enkeltaktører. Alle våre dyktige skribenter har fått fritt spillerom til gi leserne sine beste strømmetips og disse er tilgjengelig på våre nettsider, i vårt nyhetsbrev eller i vår eminente chatbot! Dette er helt GRATIS. Men hvis du liker det du får, ber vi ydmykt om din støtte. 

Du kan bidra med en 15 kroners ukentlig donasjon, en uforpliktende valgfri donasjon eller få en rålekker Filter t-skjorte når du donerer 498 kroner. Din donasjon støtter også den viktige journalistikken som vår søsterpublikasjon Filter Nyheter står for. Donasjonen foregår i Vipps, krever ingen annen innlogging eller bruker, og er like enkel å sette opp som å kansellere.

Bare klikk på knappen under så blir det hele gjennomført.  Samtidig godtar du våre vilkår.

Vil du heller støtte oss med 498,- slik at du får en t-skjorte, velger du din størrelse her:

 

Ønsker du å donere ett større (eller mindre) beløp uten t-skjorte, kan du gjøre dette direkte i Vipps-appen. Velg «Send» og tast inn nummeret 514053 (eller søk opp Filter Media).

 

Happy streaming! / Gledelig strømming!