Superheltene fortsetter å invadere tv-skjermen. I går kunne Deadline melde at tegneserien «Powers», like deler superkraft-moro og politi-noir, er plukket opp av Sony og skal bli den første tv-serien produsert for selskapets Playstation Network.

Fortellingen handler om en verden hvor enkelte mennesker har superkrefter, og ikke alltid bruker dem på like trivelig vis.

Hovedpersonene er drapsetterforskerne Christian Walker og Deena Pilgrim, som skal beskytte småfolket og etterforske superkraft-kriminalitet.

Powers2

At «Powers» blir tv-serie er kanskje ikke så overraskende i seg selv. Det er en populær tegneserie som har pågått siden 2000, og FX bestilte en pilot av serien allerede i 2011 – men bestemte seg for å ikke bestille en full serie.

Det som derimot overrasker er at Sony nå bestiller serien til PlayStation Network, tatt i betraktning av at den fjerde spillmaskinen deres har blitt sett som et steg i retning rendyrket spilling og bort fra egenproduserte tv-serier og generelt mediakonsum (selv om Netflix kjører helt fint, altså).

Kanskje er det uunngåelig at Sony føler de trenger å tilby sine kunder en konkurrent når Microsoft nå skilter med både en «Halo»-serie til Xbox, hvor blant annet Steven Spielberg er involvert, og spill/tv-serie-hybriden «Quantum Break» fra finske Remedy.

Foreløpig startdato for serien er uviss. Her er forøvrig en fan-filmatisering av tegneserien:

Forhåpentligvis har PlayStation-serien litt høyere budsjett.