Skal jeg være helt ærlig, kan jeg ikke helt huske når jeg sluttet å se på «Heroes», men det var i hvert fall lenge før NBC sluttet å sende serien.

Jeg var åpenbart ikke alene. Til tross for at serien med stor suksess var med på å bane vei for en lang rekke superheltorientert tv-innhold, gled den etterhvert inn i obskuriteten for såpass mange seere at NBC trakk inn årene.

Men slik det ofte er med folk med superkrefter, var ikke serien helt død: Nå har nemlig NBC bestemt seg for å gjenopplive «Heroes» i form av 13 episoder i 2015, melder Entertainment Weekly.

«Heroes Reborn», som serien heter, skal fortsatt ledes av den opprinnelige serieskaperen Tim Kring, og vil basere seg på et helt nytt historieløp. Skuespillerne er imidlertid ikke offentliggjort ennå, så det kan jo hente at vi får et gjensyn med Hayden Panettiere, Masi Oka og Zachary Quinto?

Såvidt jeg har skjønt la seriens siste episode i 2010, «Brave New World», opp til en fortsettelse der det var langt mer åpenhet om eksistensen av superkrefter – og muligens er det her Kring nå ønsker å ta opp tråden.

– Den enorme påvirkningen «Heroes» hadde på tv-landskapet da serien først kom i 2006 åpnet manges øyne. Serier med såpass stor gjennomslagskraft kommer ikke så ofte, og vi tenkte at det kunne være på tide med en ny runde, sier NBC Entertainment-sjef Jennifer Salke til EW.

«Heroes Reborn» vil uansett få sterkere konkurranse fra andre superserier som «Arrow», «The Flash», Batman-forløperen «Gotham City» og ikke minst Marvels norgesvennserie «Agents of SHIELD». Og med tanken på hvor upopulære superheltserier er på norsk tv, er det høyst usikkert når/om den kommer på norske skjermer.

Apropos «gamle» serier som blir hentet fram på nytt: Det er ikke lenge til nesten-superhelten Jack Bauer i mai på nytt skal redde verden i «24: Live Another Day» – denne gangen i London.