Tegneserieheltene til DC Comics – Batman, Supermann, Wonder Woman og alle de andre – er snart på vei til kinolerretet ditt. På den lille skjermen er også «Arrow» godt i gang, mens «Flash» og «Gotham» satser på å vise andre sider av superheltene.

Nå er også en «Supergirl»-serie under arbeid. Supermanns kusine – Kara Zor-El – er nå under utvikling fra Chris Berlanti, mannen bak nettopp «Flash» og «Arrow».

– Vi har akkurat begynt på den, sier Berlanti til Comic Book Resources.

– Vi har ikke gått til tv-kanalene ennå, så jeg er veldig spent på å snakke mer om det så snart vi vet hvor den skal bo – men ikke akkurat nå.

Sist gang en live-action-versjon av Supergirl eksisterte var som en bifigur i serien «Smallville» – før det må vi tilbake til 1984, til filmen med Helen Slater i hovedrollen.

Det har gått rykter om en «Supergirl»-serie en stund, og ryktene da tilsa at The CW – som er der «Arrow» og nykommeren «Flash» går, i tillegg til andre ungdomsserier som «Supernatural» og «The Vampire Diaries» – hadde takket nei. Berlantis utsagn nå kan tyde på at dette ikke stemmer.

Sammen med Berlanti er Ali Adler produsent. De to arbeidet tidligere på den kortlevde superheltfamilieserien «No Ordinary Family», med Michael Chiklis («The Shield») og Julie Benz («Dexter») i hovedrollen.

I motsetning til Marvel virker det ikke som om tv-seriene og filmene henger sammen i et større univers. Marvel på sin side har fire integrerte tv-serier fra «Daredevil»-universet under planlegging på Netflix, samt «S.H.I.E.L.D.» og «Agent Carter» på NBC.

DC og Warner Bros. har mange tv-serier på hendene nå. I tillegg til nevnte «Arrow» og «Flash» hos The CW, kommer også «Constantine» på NBC og «iZombie» til The CW.

Først ute er Batman-som-ung-serien «Gotham», som kommer til Fox slutten av måneden – i Norge vises den på C More fra 25. september.