Fans av Tim og/eller Jeff Buckley har litt av hvert å se fram mot de neste par årene, da minst to spillefilmer om far og sønn Buckley er på planleggingsstadiet.

Det mest seriøse av prosjektene er en ganske streit Jeff Buckley-biografifilm kalt «Mystery White Boy», basert på David Browne-boka «Dream Brother: The Lives and Music of Jeff and Tim Buckley», der Reeve Carney skal spille hovedrollen.

Filmen har slitt med å skaffe nok penger til å sette i gang med innspillingen, men håper nå å skaffe flere investorer ved å annonsere at to topp kvinnelige skuespillere har takket ja til roller: Gemma Arterton og Olivia Thirlby.

Kanskje er ikke dette to a-listeskuespillere per dags dato, men det kan fort endre seg. Thirlby slo igjennom som bestevenninna til Ellen Page i «Juno», og har flere store roller i tida som kommer. Gemma Arterton er kanskje med kjent som Bond-dame i «Quantum of Solace», og har medvirket i en rekke storfilmer og flere gode indieproduksjoner. Hun har også en av hovedrollene i Tommy Wirkolas «Hansel and Gretel: Witch Hunters» som kommer til neste år.

Thirlby skal spille Buckleys stødige kjæreste, mens Arterton hans mer utsvevende elskerinne. Eller noe i den duren.

Uansett er vel det viktige med denne filmen at den er godkjent av Buckleys familie og at alle musikkrettigheter er på plass.

Om pengefolka også investerer i filmen kan innspillingen gå i gang ganske snart, ifølge Daily Mail.

Jeff Buckley døde i en drukningsulykke i 1997, 31 år gammel.

Et litt mindre prosjekt som til en viss grad overlapper denne, er «Greetings from Tim Buckley». Denne har fått noe mer blandet mottakelse, blant annet fordi «Gossip Girl»s noe begrensede Penn Badgeley spiller Jeff Buckley.

Filmen følger Buckley i dagene som leder opp til minnekonserten etter faren i 1991, som var med å lansere karrieren hans.

«Greetings from Tim Buckley» er nå ferdig innspilt, og kommer ut til neste år.

 

Leietips:

Se Gemma Arterton i «Tamara Drewe» og «The Disappearance of Alice Creed»

Se Olivia Thirlby i «Juno»