Her en hyggelig liten nyhet for alle som er opptatt av kvalitetsfilm, bra filmdamer og flinke norske manusforfattere.

I 2006 vant norske Bjørn Olaf Johannessen den relativt prestisjetunge International Filmmakers Award under Sundance-festivalen, under juryledelse av ingen ringere enn Wim Wenders. Den tyske filmskaperen har en høy stjerne blant verdens cineaster på bakgrunn av klassikere som «Paris, Texas», «Wings of Desire» og «Buena Vista Social Club» (som vi nylig skrev om her).

Regissør Wim Wenders

Sundance-suksessen førte til at Wenders ønsket å samarbeide mer med Johannessen, som – etter det jeg har klart å google meg til – tidligere har skrevet manus til «Blodsbånd» og også jobber med filmversjonen av Per Pettersons «Ut og stjæle hester».

Den tyske regissøren kjøpte uansett et manus titulert «Everything Will Be Fine» av nordmannen, som er et familiedrama som etter sigende skal bli laget i 3D. Og nå ser det ut til at innspillingen er nært forestående.

Hollywood Reporter rapporterer nemlig at en kvinnelig hovedrolleinnehaver er på plass. Hun heter Sarah Polley og er kanskje ikke et veldig kjent navn for de fleste, men hun er himla flink. Det har hun til dels vist som skuespiller i blant annet «Dawn of the Dead» og «John Adams» (og Wim Wenders«Don’t Come Knocking»), men kanskje først og fremst som regissør.

Hennes siste film heter «Take this Waltz», kom ut på kino i USA tidligere i år, og er med Seth Rogen og Michelle Williams i hovedrollene. Jeg håper en norsk distributør vil ta den inn snart:

Men nok om Sarah Polley, litt mer om «Everything Will Be Fine»! Hollywood Reporter mener detaljer om hva filmen handler om er få, men Johannessen har da snakket litt om filmen med norske medier tidligere.

For eksempel skrev Rushprint i 2010 at historien tar utgangspunkt i en mann som kjører over og dreper et barn, og i løpet av årene som går får vi innsikt i hvordan han takler det som har skjedd. Ifølge manusforfatteren er det en mørk historie, dog ikke uten humor.

– Det er et slags eksistensielt drama med en grunnleggende uhyggestemning. Litt som i noen av Hanekes filmer. Men innenfor et realistisk univers, sa Johannessen.

Innspillingen starter i løpet av året, og vil forhåpentlig bli klar til Filmfestivalen i Berlin til neste år.

  • Forresten, Wim Wenders supre dokumentar «Piña» kom nylig på VOD. Lei den her.