Sultespillet fortsetter! Ok, det utropstegnet er kanskje litt overflødig, det er ikke som om oppfølgeren «The Hunger Games: Catching Fire» egentlig er en nyhet.

Men! (der hadde vi et utropstegn igjen) Filmen har omsider fått en skikkelig trailer. Og, i motsetning til 90% av filmtrailere ellers, viser den ikke hele filmen. Maks halve, antagelig mindre om oppfølgeren skulle velge samme økonomiske holdning til bøkenes utenfor-arenaen-biter som forgjengeren.

Ingen store overraskelser her, i hvert fall for dem som måtte ha lest bøkene. Katniss er fortsatt i trøbbel, nå fordi hun er blitt et symbol på motstanden mot den 1984-kjipe overmakta i Panem som undertrykker alt på to bein.

Denne gangen vil Katniss og Peeta (Josh Hutcherson) få møte mange av de tidligere vinnerne, og dermed nye skuespillere, noe Jennifer Lawrence er glad for. Uten at hun helt klarer å formulere seg overfor IGN:

– Det er bra for Josh og meg å få inn nye folk, fordi vi er som seksåringer som, liksom, aldri…. næææææææh!

Av nyvinningene i traileren merkes først og fremst Philip Seymour Hoffman, som får noen fine sekunder samspill med Donald Sutherland, noe både vi og Lawrence er glade for.

– Jeg har alltid vært en stor fan av ham, sier hun, forutsigbart nok, i dette HitFix-intervjuet:

Morsommere er forsøket på kjedelig kjoleprat fra HitFix, som i stedet dreies rundt til at Lawrence klager over hvor vanskelig det er å tisse i bryllupskjoler og at onepiece-draktene fra arenaen er jævlige fordi hun svetter så mye i dem.

I samme kategori er svaret til en kar fra Empire som spør:

– Du vant en Oscar mens du lagde denne filmen, brukte du den til å avgjøre krangler på settet?

– Nei, jeg brukte den til å skape krangler. Den dagen jeg kom tilbake på settet sa jeg «nå kommer det til å bli ganske andre boller her». Det forandret personligheten min og verdiene mine, absolutt.

Og Katniss’ überkompliserte kjærlighetsliv? Til ClevverTV sier Lawrence:

– Komplisert, ja. Det er Facebook-statusen hennes.

Spørsmålet er likevel om oppfølgeren kan klare å vise akkurat hvor komplisert det egentlig er. I bøkene var forholdet til Peeta mer et strategisk reality-spill for kamera enn en klassisk kjærlighetshistorie – så lenge publikum er sjarmert av paret, holder de to seg i live.

I filmen, som mangler Katniss’ indre dialog fra romanen, var dette temmelig umulig å få med seg. Skal man tolke Lawrence blir det heller ikke så mye bedre i denne omgang – trekant-dragningen mellom Peeta og Gale høres ut til å kunne bli en real «Twilight»-smørje.

Noe som ville være synd, for Katniss er definitivt ingen døll Bella.

«The Hunger Games: Catching Fire» har premiere 11. november.