Vi er inne i en utfordrende tid. Alle skal være mest mulig innendørs og holde seg langt unna alle andre. Det betyr at du får en overveldende mengde tid til å bruke på å glane inn i idiotboksen. Det er et mylder av strømmetjenester, og ikke minst av innhold.

Det er her vi ER løsningen. Filter Film & TV plukker ut det ferskeste snadderet fra de største strømmetjenestene (Netflix, HBO Nordic, TV2 Sumo, Viaplay, NRK TV og Youtube) og forteller deg hvorfor du burde se det. Dermed slipper du kaste bort store deler av kvelden på å krangle med deg selv, partneren eller kompisen om hva som skal vises. Dette får du hver fredag i Facebook Messenger gjennom vår eminente chatbot, i innboksen som nyhetsbrev eller i artikkelform her på nettsiden.

Dessverre er ikke dette særlig inntektsbringende, og derfor ber vi ydmykt om din støtte. Med en 15 kroners ukentlig donasjon til Filter Media kan vi fortsette denne spalten. Alt foregår i Vipps og det er ingen bindingstid. Din donasjon støtter også den viktige journalistikken som vår søsterpublikasjon Filter Nyheter står for.

Bare klikk på knappen under så blir det hele gjennomført med Vipps. Samtidig godtar du våre kjøpsvilkår.

Din donasjon gjør også at du får tilgang til vår chatbot. Hvis du vil ha denne spalten i Facebook Messenger klikker du her og velger «GET STARTED».

Da var det overstått. Her har du denne ukens streamingtips:

Netflix:

Se «Detektiv Pikachu» (film, 2019)

Er dette en påskekrim? Hovedkarakteren er i alle fall gul og ikledd en Sherlock Holmes-hatt (en deerstalker-lue – takk oss på neste quiz).

Vi befinner oss i en verden der Pokémon og mennesker lever sammen i harmoni. Politietterforskeren Harry forsvinner på mystisk vis, og sønnen hans Tim er overbevist om at han døde i en trafikkulykke. Midt i sørgeprosessen møter han en snakkende Pikachu. Sammen skal de finne ut hva som egentlig har skjedd med Harry.

Det er bransjekjæledeggen Ryan Reynolds, mest kjent for å bryte den fjerde veggen utallige ganger i «Deadpool», som har stemmen til den elektriske hårballen. Reynolds gir Pikachu en ganske så herlig personlighet, noe som gjør filmen mer enn fordøyelig for oss voksne.

Du trenger ikke å ha kastet deg på Pokémon Go-bølgen for å se denne, men om du har en viss kjennskap til den gamle anime-serien eller GameBoy-spillene vil du kose deg glugg. Ryan Reynolds, jeg velger deg!

Vil du heller se…

En av fjorårets beste filmer? Se «Uncut Gems» (film, 2019) Adam Sandler som verdens verste person og gullsmedforhandler. En intens og oppslukende thriller av filmskaperbrødrene Joshua og Benjamin Safdie.

Deilig klisjéfull sci-fi? Se «Altered Carbon» sesong 2 (serie, 2018-2020). Et potpurri av kunstig intelligens, hamskifter, leiesoldater og rikinger med en utspekulert plan om å oppnå evig liv.

Ung kjærlighet? Se «Dager med blå himmel» (film, 2020). En skildringer av ung og turbulent kjærlighet som dykker under den sukkersøte overflaten.

HBO Nordic:

Se «Dave» (serie, 2020).

Dave Burd, også kjent under psevdonymet Lil’ Dicky, slo gjennom som humor-rapper med en viral YouTube-video i 2013. Siden den gang har han laget humoristiske musikkvideoer profesjonelt, og jammen har han også fått en egen humorserie på HBO.

«Dave» er en semi-biografisk fortelling om hvordan Lil’ Dicky forsøker å komme seg ut av YouTube-bobla og inn i musikkbransjen. Ah, et klassisk millennial-problem.

Artistnavnet hans er en penisvits, og det gjenspeiler også mye av hans humoristiske arsenal. Tenk en slags sammenkokt suppe av «Klovn»  og «Eastbound and Down»: En sosialt uintelligent rapper med peniskomplekser som forsøker å få platekontrakt. Fram med puta!

Vil du heller se…

Mannevonde roboter? Se «Westworld S03» (serie, 2016-2020)Tredje kapittel gir oss mindre støvdekket cowboy-eventyr, mer blankpolert og fascinerende science fiction-serie.

Mer sci-fi? Se «Devs» (serie, 2020). Alex Garland står bak «Ex Machina» og «Annihilation», og hans første tv-serie er like lekker.

Mørk humor? Se «Breeders» (serie 2020). To småbarnsforeldre gjør så godt de kan for å ikke klikke i vinkler. De elsker barna, men noen ganger… (!).

NRK TV:

Se «Rådebank» (serie, 2020).

Endelig kan de som bor i distriktet også kjenne seg igjen i en ungdomsserie fra NRK. Dette er en slags SKAM-variant, med handlingen satt til Bø, Notodden og Ulefoss.

Russebusser, altfor store leiligheter med rosetter i taket og Oslo vest er byttet ut med frontruter dekket av Wunderbaum, ymse danseband-musikk og stripa fra Bøgata og Stasjonsvegen. Nærmere bestemt hjertet av Bø sentrum: Esso-stasjonen.

Glenn-Tore (smart forkortet til GT) har gjort det slutt med dama fordi hun skal studere i en annen by. Han er også glad i å ‘lædde litt med go’-førren (Notodden-sjargong for sladding og Volvo 240), noe som gjør at han havner i klammeri med politiet. Med andre ord er det en salig blanding av eksos, undertrykte følelser i et machomiljø og vakker Telemarks-natur. Et lite stykke Norge :rørt gråte-emoji:

Vil du heller se…

En fin dokumentar? Se «Bjarne vil ikke på film» (dokumentar fra 2018)Denne usedvanlig fine dokumentaren har vunnet et drøss med priser. Det er absolutt fortjent!

True crime? Se «Scandinavian Star» (serie, 2020). En hjerteskjærende fortelling om den uoppklarte brannen som tok livet av 159 mennesker i 1990.

En sterk polsk film? Se «Ida» (film fra 2013). Paweł Pawlikowski tok hjem en Oscar-statuett for dette stillfarne mesterverket i svarthvitt. Fytterakkern så velfortjent det var.

Youtube:

Se «Where Dreams Go To Die» med Gary Robbins (2018):

Barkley Marathons er kjent som verdens vanskeligste ultramaraton. Du veit, de gærningene som løper to maraton gjennom skauen. Den eksentriske typen bak dette løpet, Lazarus Lake, har laget et koko opplegg med absurde regler og utfordringer. Det er faktisk så mange at du nesten bør søke det opp.

Totalt skal løperne gjennom beskjedne 160 kilometer i løpet av 60 timer. Siden 1986 har tusenvis forsøkt å fullføre Barkley Marathons. Kun 18 – atten – har fullført løpet.

Ultramaraton-utøver Gary «The Ginger Runner» Robbins har dokumentert sin opplevelse underveis i 2016-utgaven av løpet. I den timelange dokumentaren får vi komme tett på Robbins’ tre døgn lange lidelse…

Vil du heller se…

Hjemmelaget gourmet-snacks? Se «Gourmet Makes» av Bon Appetit. I hver episode lager den supersympatiske kokken Claire Saffitz hjemmelagde varianter av godteri og snacks.

Chili-Klaus på engelsk? Se «Hot Ones» av First We Feast. Kjendiser, skuespillere og musikere blir intervjuet mens de fortærer spicy kyllingvinger. Scoville-gradene øker underveis i intervjuet.

Dyktig filmanalyse? Se alt av Now You See It. Et drøss av små essays om alt fra hvordan du bør skrive kvinnelige karakterer, betydningen av rødt i film og mer.

Viaplay

Se «Up» (film, 2009).

Denne animerte Pixar-filmen har vært en storfavoritt siden den ble sluppet. «Up» har liksom alt: en morsom hund, en sjarmerende speider, en sur gammel gubbe med et hjerte av gull, et uventet vennskap på tvers av generasjoner, og ikke minst, et eventyr! (Og en veldig hjerteskjærende kjærlighetshistorie, men den orker vi ikke snakke om. Snufs.)

Har ikke du også drømt om å fly bort og aldri komme tilbake? Det er planen til pensjonisten Carl. Han har samlet opp tusenvis av heliumballonger, og skal rett og slett fly huset sitt til toppen av Paradise Falls for å hedre den avdøde kona si. Til Carls store forferdelse – og vår glede – blir den unge speideren Russell med på laget, og med det er eventyret i gang.

«Up» er en feelgood-film for hele familien, og byr på både latter og tårer. Den perfekte fredagsfilmen, med andre ord!

Vil du heller se.. 

Allsang? Se «Bohemian Rhapsody» (film, 2018). Filmen om Freddie Mercury vant flere Oscar-statuetter (noen var kanskje ufortjente, men la gå.. ) og er verdt å investere noen timer i.

007? Ha et «James Bond»-marathon (filmer, 1962-2020)! Viaplay har lagt ut samtlige James Bond-filmer på sine sider. Å velge ut én anbefaling blir for vanskelig, for alle har sin personlige favoritt.

Noe skummelt? Se «Us» (film 2019). En familie reiser på strandferie for å slappe av. Den deilige ferieroen blir til et levende mareritt da familiens dobbeltgjengere dukker opp.

TV2 Sumo:

Se «Billy Elliot» (2000).

Finn frem lommetørkleet, nå skal tårekanalene få kjørt seg! Billy Elliot er historien om den 11 år gamle gutten som drømmer om å bli profesjonell ballettdanser. Hvor lett tror du det er for en gutt å bli ballettdanser når du bor i en britisk industriby på 80-tallet, sammen med faren og broren din som begge er ultramacho gruvearbeidere? Svaret er selvfølgelig: forbanna vanskelig.

Men Billy har en drøm, et usedvanlig talent og en svært støttende lærerinne. Kampen hans for å bli profesjonell danser er ikke enkel, men den er rørende. I grå og erkebritiske mursteinsomgivelser får vi fantastiske danseopptredener og et vakkert soundtrack som kan få hvem som helst til å drømme litt om en egen ballettkarriere…

Den prisvinnende filmen har også høstet stor suksess som musikal, men tro oss, alt er faktisk bedre på film.

Virtuell heisatur? Se «Ready Player One» (film 2018). Steven Spielberg-regissert science fiction med utallige referanser til populærkultur på 80- og 90-tallet. Reinspikka moro i litt over to timer.

Norsk sjangerlek? Se «Thelma» (film fra 2017). Joachim Trier har laget et psykologisk drama med både romantikk og en gysende, mørk undertone.

Savner du fotballen? Se «Take the Ball, Pass the Ball» (dokumentar, 2018). Historien om Barcelona under Pep Guardiola. Et interessant innblikk inn i et av tidenes beste fotballag.