Vi hadde gledet oss fryktelig til å se Edgar Wright («Shaun of the Dead», «Hot Fuzz») ta for seg en Marvel-film, og hans «Ant-Man» skulle etter planen ut sommeren 2015.

Nå kommer ikke det til å skje likevel. Det vil si, filmen vil fortsatt komme ut, men det blir ikke med Wright i registolen.

Like før filmen (som har Paul Rudd i tittelkarakteren), skulle gå i innspilling har regissøren uventet bestemt seg for å hoppe av prosjektet, ifølge The Hollywood Reporter.

The Worlds End - Photocall

Årsaken er kreative uenigheter mellom briten og Marvel-sjefene.

Dette er en stor skuffelse for de aller fleste, og også temmelig overraskende. Edgar Wright har jobbet med prosjektet til og fra siden midten av 2000-tallet, og han har også skrevet manuset (med Joe Cornish).

Så uansett hva uenighetene mellom Wright og Marvel bestod i, tipper vi de må være temmelig grunnleggende for at det skal ende slik.

Ifølge en uttalelse fra Marvel ønsker de å finne en ny regissør fort (det meste av forarbeidet er allerede gjort), og de tilstreber fremdeles å rekke planlagt releasedato 17. juli 2015.

Men skal vi tro Twitter er mye av entusiasmen nå forsvunnet fra «Ant-Man»-prosjektet:

Men skal vi se det hele fra Marvels synspunkt, er det kanskje ikke så rart at de ønsket å følge nøye med på investeringen de har gjort med «Ant-Man».

Dette er jo – bokstavelig talt – ikke den største figuren i Marvel-universet akkurat, og selv om Edgar Wright er en kul fyr med en ivrig fanskare, har ikke kurven hans når det gjelder inntjening gitt ham frikort til å gjøre akkurat som han vil når han jobber på større budsjetter.

Hans forrige film «The World’s End» tjente riktignok litt penger, men var ikke i nærheten av å være like lønnsom som «Hot Fuzz». Og «Scott Pilgrim vs. the World» ble dessverre en box office-karastrofe.

I fjor sommer viste Wright fram noen testbilder fra «Ant-Man», som han lagde i 2006, under Comic-Con: