Strømmekjempen Netflix hviler sjelden, og nå har selskapet lagt nok en eksklusiv serie til lista over programmer.

Regissør José Padilha, som nettopp slapp nyinnspillingen av «Robocop» på kino, vil nå gå i gang med «Narcos», en tv-serie som vil handle om livet til narkokongen Pablo Escobar.

– Ideen vår er å fortelle den sanne historien om hvordan kokain ble slikt et stort problem i USA og Europa – og hvordan det hele startet her i Medellin, sier Padilha i pressemeldingen fra Netflix.

Med seg på laget har Padilha fått Wagner Moura (bildet øverst), som spilte hovedrollen som Nascimento i Padilhas «Tropa de Elite»-filmer.

Det er bestilt ti episoder av serien, og de vil dukke opp på Netflix tidlig i 2015.

Dette følger nyhetene fra forrige måned, da først serieutgaven av «From Dusk Till Dawn» og nye sesonger av «Trailer Park Boys» ble bekreftet til tjenesten, før en ny komiserie fra «Friends»-skaper Marta Kauffman også ble annonsert.

Men mens sjampisen teoretisk sprettes hos Netflix over å ha kapret nok en høyt profilert regissør er ikke alt like rosenrødt.

Variety melder at Jerry Kowal, en tidligere innholdssjef i Netflix, saksøker selskapet for å ha fått ham svartelistet og ha spredt falske rykter om at han stjal firmahemmeligheter som han ga til sin nye arbeidsgiver, Amazon.

Han saksøker også Amazon for feilaktig oppsigelse. Selv om en etterforskning skal ha frikjent ham fra anklagene ble nemlig Kowal oppsagt, noe han mener har sammenheng med at Netflix er en viktig kunde for Amazon, som leier ut serverne innholdet deres strømmes fra.

Både Variety og The Hollywood Reporter har forsøkt å få Netflix i tale om søksmålet, men ifølge sistnevnte bransjeblad er det eneste svaret at selskapet ikke kommenterer pågående søksmål.

Selv om Netflix og Amazon står sammen i denne rettssaken blir konkurransen dem imellom stadig tydeligere, i takt med at Amazon legger stadig nye tv-serier til strømmetjenesten sin, Amazon Instant Video.

I går utløp avtalen til Netflix om å tilby tv-serien «24», og seriens tidligere sesonger har ifølge Deadline blitt snappet opp av Amazon sammen med eksklusive strømmerettigheter for det kommende Jack Bauer-comebacket «24: Live Another Day».

Samtidig har Amazon nok et potensielt ess i ermet når de i dag ventes å annonsere sin egen Apple TV-konkurrent, som vi foreløpig ikke kjenner navnet på.

Janko Roettgers hos nettstedet GigaOm har oppsummert mye av det som allerede er kjent om enheten, som man antar er en tv-boks, men som også kan være en mindre dings man plugger inn bak tv-en, slik som Googles Chromecast.

Den vil blant annet være basert på Amazon Common OS, en Android-utgave som også er å finne på Kindle Fire-nettbrettene til selskapet, og en trådløs spillkontroller selskapet har utviklet kan potensielt bli benyttet sammen med enheten.

I strømmesammenheng er det likevel én ting som er viktig fremfor noe annet:

Den vil ha videotjenesten Amazon Prime Instant i sentrum, noe som kan gi selskapet nok et løft i strømmekonkurransen.

Likevel, den vil også inkludere tredjeparts-apper som Netflix, Hulu og andre store mediatjenester, selv om YouTube antagelig vil være utelatt i første omgang.