Mai, dere. Har knapt nok kommet oss over tv-maratonet på himmelspretten, så er det pinse og nasjonaldag. Heldigvis er det stadig noe nytt å myse på for oss som ser tv på internett.

Full oversikt over hva som er ferskvare på de forskjellige tjenestene til enhver tid, finner du her.

Husk også at søndag klokka 11.30 gir vi deg en halvtimes nerdeprat om«Game of Thrones», direktesendt på vår Facebook-side, der du også kan gå i dialog med oss og våre eksperter og stille spørsmål om serien. Kolliderer det med søndagsturen kan du se det i opptak.

OK, over til streamingtipsene:

Screen Shot 2016-05-12 at 17.08.47

De har filmer, serier, dokumentarer og matprogrammer… så hvorfor ikke talkshow? De første tre utgavene av «Chelsea» med Chelsea Handler er ute på Netflix (nye legges ut hver onsdag, torsdag og fredag framover).

Så langt har Drew Barrymore, Chris Martin, Gwyneth Paltrow og Chris Evans vært gjester – i tillegg til et knippe mindre kjente, men desto mer interessante mennesker. Vi synes det lover godt!

gomor

«Gomorrah» er den italienske serien som har blitt sammenliknet med «The Wire» i sine anstrengelser på å gi et realistisk bilde av livet til kriminelle bander og hvordan de gjennomsyrer liv og levnad, helt til toppen av det politiske liv, der de holder til – i dette tilfellet de belastede ytterkantene av Napoli.

Sesong 2 er i gang på HBO Nordic, som også legger ut stadig flere egenproduserte serier fra Øst-Europa, slik som det ungarske samlivsdramaet Aranyelet.

Tjenesten har dessuten begunstiget oss med hele den finske krimserien Easy Living, som angivelig gir finsk fjernsynsteater et nytt og bedre rykte.

aliwong

Det er like stor variasjon i kvaliteten på stand up-showene på Netflix som på komiklubbene du eventuelt slenger innom hvis du er på ferie i Los Angeles eller New York.

Men «Ali Wong: Baby Cobra» er hvertfall noe helt annerledes. Den er spilt inn mens komikeren er gravid i sjuende måned, noe som har satt sitt preg på materialet.

Her er det likevel lite bluferdighet å spore, og mye å kjenne seg igjen for deg som har begynt å etablere familie etter et mer eller mindre utsvevende ungdomstid (selv om du kanskje ikke har hatt så mye sex med uteliggere, slik som henne).

skam

Det drar seg til i «Skam» om dagen. Skikkelig.

Til slutt: De norske moroklumpene i Pistolshrimps har både gledet (oss) og forarget (Hollywood) med sine parodier og tøysetrailere på Youtube, der de gjerne klipper seg selv inn i kjente filmscener.

I disse «Captain America»-tider har de tatt superheltkonseptet et skritt videre og presenterer nå versjoner av superhelten fra andre land. Stor humor!

God helg da.