Verdens største streamingaktør, Netflix, nådde nylig en milepæl da de rundet 50 millioner abonnenter internasjonalt.

Mye av grunnen til den kraftige tilveksten av kunder de siste årene, skyldes tjenestens satsing på egenproduserte tv-serier – som «House of Cards» og «Orange is the New Black».

Spesielt sistnevnte har vist seg å være populær også hos folk som ikke er Netflix-kunder – og da spesifikt de som laster ned piratversjoner av tv-serier.

Ifølge Gigaom var «Orange is the New Black» verdens tredje mest nedlastede tv-serie i månedene april, mai og juni.

Hele 60,8 millioner folk lastet ned serien via torrents – altså ti millioner flere pirater enn det er Netflix-kunder (noe som heldigvis ikke har stoppet Netflix fra å gi grønt lys for en tredje sesong).

Ikke overraskende var det «Game of Thrones» som toppet statistikken med hele 289.9 millioner nedlastinger, mens «Big Bang Theory» tok andreplassen med 63,2 millioner nedlastinger.

game-of-thrones-daenerys-hed-2013 (1)

Det er Australia som topper den tvilsomme statistikken over hvilket land som laster ned mest, tett fulgt av USA. Netflix har ennå ikke lansert i Australia, i likhet med mange andre land – noe som kan forklare hvorfor en så ellers tilgjengelig serie likevel lastes ned.

Det høye antallet amerikanere som laster ned serien – selv om de kan betale for å se den på Netflix – er likevel et tydelig tegn på at mange som laster ned ikke motiveres av mangel på tilgjengelighet, men heller ønsket om å se ting gratis.

For «Game of Thrones» sin del, er det kun betalende HBO-abonnenter på kabel-tv som har tilgang til serien på nett samtidig som den går på tv – i motsetning til oss her i Skandianavia som kan se den dagen etter via både HBO Nordic og C Mores kanaler.

Og kanskje er det ikke så galt for «Game of Thrones»-skaperne at folk laster ned serien – ettersom det store antallet av folk som da ser serien skaper en «kulturell buzz».

Ifølge analyseselskapet Tru Optik, som har levert tallene til Gigaom, er det filmer som er mest populære hos piratene, med totalt 2,5 milliarder nedlastinger. Tv-serier fulgte med 2,14 milliarder nedlastinger, mens porno fikk en tredjeplass med 1,65 milliarder nedlastinger.

For musikkbransjen har (de ofte mer komplette) streamingtjenestene kanskje hatt en litt større effekt på ulovlig nedlasting, ettersom musikk kom helt nederst på listen over nedlastede medier med «bare» 858 millioner nedlastinger.