Vanligvis blir vi sure når vi hører hvor mye de største film- og tv-stjernene tjener, men denne gangen tror vi hver grunk er verdt det. 

«Stranger Things» er tross alt begravet i priser, trolig ansvarlig for et utall nytegnede Netflix-abonnementer, utsøkt underholdning – og et reisverk som i stor grad hviler på de unge hovedrolleinnehavernes skuldre.

Så la oss ta oss tid til en stille applaus for hvem det nå enn er som har representert tenåringene Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo og Caleb McLaughlin i lønnsforhandlingene med streamingtjenesten som jevnlig tapper kontoene til 118 millioner brukere.

Sammen med resten av skuespillerne i serien får de nemlig tolv ganger så høy lønn som før, når de nå går i gang med å lage sesong tre. Det vil si 250 000 dollar per episode, ifølge de (naturligvis anonyme) folka med kjennskap til saken som lekker til The Hollywood Reporter.

Fra venstre Wolfhard, Brown, Mclaughlin og Matarazzo.

Det finnes nok av eksempler på tv-skuespillere som tjener mer, men det plasserer 15- og 16-åringene på linje med kolleger som Elisabeth Moss i «The Handmaid’s Tale» og Julia Louis-Dreyfus i «Veep» (for å ta to eksempler fra konkurrenten HBO), og gjør dem til noen av Netflix’ best betalte.

De mest erfarne voksenskuespillerne i serien, Winona Ryder og David Harbour, tjener mer – hele 350 000 dollar per episode, mens de unge voksenskuespillerne får noe mindre, ifølge THR.

Millie Bobby Brown, som spiller Eleven og har valgt å forhandle lønn separat fra de andre, får muligens lønn på linje med Ryder og Harbour. Hun har i tillegg en modellkarriere og gjør jobber for merker som Calvin Klein og Converse som etter alt å dømme gir en heftig ekstra-inntekt.

For innsatsen i de første episoden skal barneskuespillerne ha måttet nøye seg med rundt 20 000 dollar per episode, men de fikk en bonus på rundt 60 000 dollar når serien ble en hit.

Den nye sesongen av serien kommer trolig ikke før i 2019.