I det parallelle universet som er USA er en fotballkamp med oval ball årets høydepunkt for film- og serienørds. I natt la amerikanerne all Trump-kranglinga til side og samlet seg om fjernsynsapparatene for å se New England Patriots vinne over Atlanta Falcons; med den konsekvens at vi i dag har et vell av nye teasere og trailere å glane på.

Årets Star Wars-film «The Last Jedi» glimret riktignok med sitt fravær, men la oss gå gjennom resten kronologisk (minus en «The Walking Dead»-teaser som er geoblokkert og det vi eventuelt måtte ha oversett):

«John Wick Chapter 2». Alltid deilig når noen kødder med «Fifty Shades of Grey». Keanu Reeves’ leiemorder møter blant andre Ian McShane på kino neste helg.

 

«Guardians of the Galaxy, Vol. 2». Oppfølgeren til en av de bedre Marvel Cinematic Universe-filmene legger seg trygt på samme tone som forløperen. Kommer på kino i Norge 26. april.

 

«Ghost in the Shell». Filmatisering av mangaklassikeren over dem alle, med (ikke akkurat japanske) Scarlett Johansson som «The Major». Kommer på kino 31. mars.

 

«Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales». Ny smugkikk på den femte «Pirates…»-filmen, regissert av Espen Sandberg og Joachim Rønning, med spurver av både det menneskelige og det bevingede slaget og litt godlynt Johnny Cash-resirkulering. Premiere 24. mai, i Norge under tittelen «Salazar’s Revenge».

 

«Logan». Den tiende filmen i «X Men»-serien kan du se på kino fra 3. mars.

 

«Transformers: The Last Knight». Mark Wahlberg og Stanley Tucci gjenforenes med regissør Michael Bay for den femte filmen om disse fiffige leketøyene som er mer enn øyet ser.

 

«The Handmaid’s Tale». TV-serie basert på Margaret Atwoods framtidsdystopi, med Elisabeth Moss i hovedrollen. Kommer på strømmetjenesten Hulu i USA.

 

«The Fate of the Furious». Forutsigbart råkjør når «The Rock» møter Vin Diesel og Charlize Theron puttes inn i miksen… men dessverre ikke noe glimt av Kristofer Hivju, såvidt vi kan se.

 

«Genius». National Geographics første egenproduserte dramaserie handler om Albert Einstein, og her får vi se Geoffrey Rush i rollen for første gang. Norske Christian Rubeck har en sentral rolle i en av episodene.

 

«Stranger Things». Trolig den av super bowl-reklamene som kommer til å rake inn flest visninger på Youtube. Oppfølgersesongen til fjorårets store Netflix-hit kommer 31. oktober (selveste Halloween). Teaseren inneholder deler av en gammel reklame for ferdigvaflene Eggo, som ble lansert i 1979 og gikk gjennom åttitallet. Og Ghostbusters-drakter.

 

«A Cure for Wellness». Thriller fra Gore Verbinsky, som regisserte de tre første «Pirates of the Caribbean»-filmene, «The Ring» og fikk Oscar for «Rango». På kino i Norge 17. februar.

 

«Baywatch». Det er tydeligvis bare å stålsette seg for klein metahumor 12. mai.

 

Så; for tv/filmselskapene får vi håpe du fikk skikkelig lyst til å gå på kino/kjøpe strømmeabonnementer nå, for dette har kostet dem mye penger. Ifølge Business Insider kostet det i år 166 667 dollar, nesten 1,4 millioner kroner, å kjøpe ETT SEKUND reklametid før/under/etter Super Bowl.