Dave Stewart er kanskje mest kjent som frontfigur for 80-tallsgruppa Eurythmics (og nå som en del av «supergruppa» til Mick Jagger, SuperHeavy), men han har holdt på med mye annet rart siden storhetstiden.

Et av de største sidesporene fra musikken er kanskje de to tegneseriealbumene han har skrevet, «Walk-In» (2006) og «Zombie Broadway» (2008).

Nå kan Deadline Hollywood melde at sistnevnte skal filmatiseres, med svenske Jonas Åkerlund som regissør.

Åkerlund er kanskje mest kjent som musikkvideoregissør (en imponerende bredde, med alt fra Roxette til Rammstein – og store navn som Madonna, Rolling Stones og Metallica), men han har også laget noen filmer – nå senest den kommende «Small Apartments» med skuespillere som Billy Crystal, Dolph Lundgren, Peter Stormare og James Caan. I tillegg er han en av de største reklamefilmskaperne i verden, visstnok.

«Zombie Broadway» framstår som et av de særere zombiekonseptet vi har vært borti. En zombie-epidemi rammer New York, og det eneste våpenet som fungerer i kampen mot de levende døde er … musikalsynging.

Stewart har visstnok syslet med tanken om å gjøre tegneserien om til en klassisk musikal en god stund, men nå får vi altså sett det hele på kinolerretet først. Hvordan det ender opp, kan bli interessant å se.

Men hei, vent – det er mer: Stewart jobber også på filmdramaet «Hole in the Fence» sammen med ingen ringere enn Ringo Starr. Filmen handler om et lite band som forsøker å jobbe seg ut av det fattige livet i en liten gruveby.

Her er en liten trailer for tegneserien: