I forrige ukes streamingguide hadde ikke Netflix den helt store tilstedeværelsen, men med dagens storslipp veier de opp for det (se den komplette lista i bånn av artikkelen).

Blant høydepunktene i dagens nyhetsliste finner vi den strålende filmen «Rush» fra Ron Howard, om den uhyre dramatiske formel 1-sesongen i 1976, og rivaliseringen mellom Niki Lauda (Daniel Brühl) og James Hunt (Chris Hemsworth).

Det er en veldig god film, selv om regissør Howard igjen viser at han liker å male karakterene sine med svært brede pensler:

Filmen, som i stor grad forholder seg til den sanne historien, finner du her.

En annen film som er basert på en sann historie, er det vesle fastfood-kammerspillet «Compliance».

I 2004 ble en McDonalds-restaurant i Kentucky oppringt av en mann som ga seg ut for å være fra politiet, noe som ledet til en serie drøye seksuelle overgrep.  «Compliance» skildrer disse hendelsene på en realistisk måte, men navnene er forandret for å beskytte ofrene. Og for å unngå søksmål fra McDonalds, sikkert. Så nå utspiller historien seg på den fiktive kjappmat-restauranten ChickWich, der daglig leder Sandra (Ann Dowd) får en telefon fra politibetjent Daniels – som hevder at den unge ekspeditøren Becky (Dreama Walker) har stjålet penger fra en av gjestene.

Sandra får streng beskjed om å dra med Becky på bakrommet, og ransake henne grundig. Veldig, veldig grundig. Herfra sklir situasjonen skikkelig ut, og det som skjer videre er så utrolig at det bare er nødt til å være sant. En bra bekreftelse på at folk er villige til å gjøre det aller meste i frykt for autoriteter.

«Compliance» finner du her.

Suksesserien «Girls» har gjort New York-jenta Lena Dunham til allemannseie. Dunham startet sin karriere som tv- og filmskaper med billige kortfilmer, men fikk først oppmerksomhet med filmen «Tiny Furniture» i 2010, der bl.a moren hennes spilte seg selv.

«Tiny Furniture» finner du her.

Ellers må vi jo selvsagt trekke fram Wes Andersons «Moonrise Kingdom», som det begynner å bli akkurat så lenge siden vi (og heldigvis mange andre) så på kino at det er på tide å se den igjen.

Vi regner vel med at mange kommer til å se «Taken 2», selv om den ikke når førstefilmen til de knuste kneskålene. Moro med beinhard Liam Neeson, åkkesom:

… og apropos filmer som ikke kan måle seg med originalen: Styr unna den amerikanske nyinnspillingen av danske «Pusher». Makan til møkkafilm.

Men «Cosmopolis» kan du godt få med deg, om du liker fascinerende og pretensiøse feberdrømmer – som man kan forvente fra regissør David Cronenberg.

Ellers er det en del fine dokumentarer å finne blant ukas utvalg, enten du liker (eller ikke liker) melk, god vin, byttehandel på nett og god (eller dårlig) mat. Se alle nyhetene her (de som ikke er lenket opp tipper vi kommer om ikke så lang tid):

Big Words Drama
Middle of Nowhere Drama
The Adventures of Figaro Pho: Season 1 Barn
Girl Rising Dokumentar
Milk? Dokumentar
The Art Star and the Sudanese Twins Dokumentar
Uprising Dokumentar
A Year in Burgundy Dokumentar
The Unbelievers Dokumentar
Vu du ciel: Earth From Above: S1 Dokumentar
Vu du ciel: Earth From Above: S2 Dokumentar
Vu du ciel: Earth From Above: S3 Dokumentar
Vu du ciel: Earth From Above: S4 Dokumentar
Craigslist Joe Dokumentar
Fat, Sick & Nearly Dead Dokumentar
Littlest Pet Shop (S1) Barn
Rush Drama
28 Hotel Rooms Drama
Compliance Drama
Cosmopolis Drama
Moonrise Kingdom Drama
Pusher Thriller
Rebellion Action
Take This Waltz Drama
Tiny Furniture Komi
Particle Fever Dokumentar
Bachelorette (Utdrikningslaget) Komi
LOL Komi
Taken 2 Action
The Diary of a Drunk Komi
Jay and Silent Bob’s
Super Groovy Cartoon Movie
Komi
Painless Thriller
Warehouse 13 (S4) Sci-Fi