Ny desemberkveld, ny trailer til en av sommerens storfilmer.

Denne gangen er det snakk om en ordentlig godbit, nemlig traileren til den kommende Superman-filmatiseringen «Man of Steel», regissert av Zack Snyder.

Se den i videovinduet over, og få med deg Henry Cavill som Supermann, Dianne Lane som Martha Kent, Kevin Costner som Pa Kent, Russell Crowe som Jor-El, Michael Shannon som General Zod og Amy Adams som Lois Lane.

Ser man bort fra det sjukt urealistiske i at småbyfolk skal ha blitt forbanna da Clark Kent reddet en hel buss full av småunger, er «Man of Steel»-traileren ganske så plettfri, spør du meg.

Det er mange spørsmål om identitet i starten, men når Superman først bestemmer seg for å fly blir det tydelig at filmen har actionambisjonene i orden. Og shit, som vi gleder oss til å se mer av Michael Shannon («Boardwalk Empire», «Take Shelter») i rollen som General Zod.

Såklart hjelper det å ha en toleranse for superheltfilmer som stiller de «store spørsmålene» (operatisk tonesatt av A.R. Rahman), og ambisjonsnivået til «Man of Steel» virker ikke veldig mye lavere enn for Christopher Nolans Batman-trilogi.

Så er da også manuset skrevet av Jonathan Nolan (i samarbeid med David S. Goyer), mens Christopher er med på produsentsiden.

«Man of Steel» flyr inn på norske kinoer 21. juni til neste år.