SF Kino slapp i dag tidlig nyheten om at de har inngått et samarbeid med IMAX, som etter planen skal resulterere i Norges største kinosenter på Storo i Oslo i løpet av 2017.

Med 11 saler og nærmere 2000 seter, vil kinoen bli et nytt samlingspunkt for filminteresserte i en del av byen som hittil ikke har vært bortskjemt med offentlig filmtilbud.

Trekkplasteret blir Norges første digitale IMAX-sal i kinosenterets storsal, med det SF Kino lover skal være Nordens største kinobile.

– Med 11 saler og Norges første digitale IMAX-kino vil senteret ha et tilbud til alle kinoentusiaster og bli unikt i Norden. IMAX er verdens største digitale filmformat og innebærer at vi vil vise filmer på lerret større enn en låvevegg. Dette gjør oss i stand til å gi folk fabelaktige kinoopplevelser. Vi har verdens mest filmelskende publikum og vi vet at en digital IMAX-kino er etterlengtet, sier direktør i SF Kino Ivar Halstvedt i en pressemelding.

– Med 11 saler kan vi også vise et bredt utvalg filmer parallelt og ha åpent hele dagen. I tillegg til en unik filmopplevelse vil publikum få komfort i en helt ny klasse, med brede stoler og stor benplass mellom radene. Publikum skal virkelig kunne nyte kinobesøket og vite at uansett hvilken film man vil se, så skal man kunne finne den på Storo Kinosenter.

Storo kinosenter vil ligge mellom Nydalen og Storo T-banestasjon – rett i nærheten av Storokrysset, som i dag er Norges tredje største trafikknutepunkt. Dette vil ifølge SF Kino sikre en god tilgjengelighet for beboerne i byen – og da spesielt for lokalbefolkningen i Nydalen, Sandaker, Grefsen og Kjelsås.