– Av og til forsøker jeg å gjøre folk oppmerksom på viktige saker, for eksempel om verdens urettferdighet, som jeg syns alle burde vite om, forteller Ben Stiller i siste nummer av Empire.

Temaet er blant annet Twitter-kontoen hans, som han åpenbart bruker til tidvis å opplyse om seriøse emner.

– Og folk bare… «ja, ja… bare vær morsom!»

Alle som har fulgt Ben Stillers karriere vet at han også har en mer alvorlig side, sjekk for eksempel ut «Greenberg» (2010)  hvis du trenger ytterligere bevis på det.

Men med «The Secret Life Of Walter Mitty» (norgespremiere i romjula) er ambisjonene skrudd opp et par hakk (minst), og tanken her er åpenbart å lage en fantasirik dramakomedie om nettopp viktige ting – kanskje vanker det denne gangen også Oscar-nominasjoner (utgivelsesdatoen er ganske perfekt timet opp mot neste års utdeling).

Ben Stiller regisserer (femte gangen han sitter i registolen på en kinofilm) og spiller hovedrollen i filmen, som er en remake av en høyt elsket fantasymusikal fra 1947.

Som igjen var basert på en novelle av James Thurber:

Stiller spiller tittelkarakteren, en sjenert og keitete fotoansvarlig for et magasin (kan man være sjenert i en sånn jobb?) som har en tendens til å forsvinne inn i sine egne dagdrømmer.

Han er håpløst forelsket i en kollega, spilt av Kristen Wiig, og når jobben deres trues blir han nødt til å forsere endel høye hindre også i den virkelige verden.

Traileren er bygget opp over samme lest som den første «Where the Wild Things Are»-traileren, med bombastisk indie (denne gangen signert Of Monsters and Men) som lydlegger dialogløse klipp.

Det er et effektivt grep, selv om følelsen av å bli forsøkt manipulert til å skulle FØLE også plager litt.

Men vi liker jo Ben Stiller, vi. Og krysser fingrene.

PS: Mange fine skuespillere også på birollelista her. Foruten nevnte Wiig finner vi blant andre Sean Penn, Patton Oswalt, Adam Scott, Shirley MacLaine og Kathryn Hahn.