Jaja. Spoileralarm, hvis ikke du har sett «The Sopranos»-slutten ennå. Da har du en jobb å gjøre.

– Hvis du ser ordentlig nøye, så forklares alt.

Dette var «The Sopranos»-skaper David Chases endelige ord om den helt perfekte avslutningen på «The Sopranos», som endte i svart 10. juni 2007. Og stort mer ville han ikke si på det tidspunktet (se dette intervjuet for en mer detaljert forklaring noen år seinere).

Chase var irritert over de mange diskusjonene på den relativt åpne slutten. Kom Carmela og Tony til å redde ekteskapet og leve lykkelig som pensjonister på Sicilia, ville Anthony jr. bli en framgangsrik partyfikser, mens Meadow kanskje ville droppe karrieren for å bli sprøytenarkoman?

Lite trolig.

Men at Chase hadde en klar plan for hva den der siste sekvensen faktisk skulle bety lå i kortene, og nå har Michael Imperioli (som spilte Christopher Moltisanti) av en eller annen grunn valgt å ta bladet fra munnen.

Imperioli sier at Chase fortalte ham om slutten et år før den ble spilt inn, og at det egentlig ikke er stort rom for tolkning.

– Min mening er at vi så alt fra Tonys synsvinkel i de siste øyeblikkene av hans liv, og det er det. Han forventer det ikke, det kommer ut av ingensteder. Hvis du ble skutt, hvis du ble henrettet, så ville vel alt gå i svart – og David plasserte oss i hans sko akkurat da, sier han til Entertainment Weekly.

Okei. Det visste vi jo egentlig, men det føles likevel litt feil å gi oss det med teskje.

Egentlig skulle jeg ønske at Imperioli i steden opplyste oss om en annen teori, som har plaget meg mye mer enn sluttscenen.

Var egentlig Christopher en tyster, og var det derfor Tony tok livet av ham? Og var det faktum at han var en «rat» forklaringen på at denne katten var så interessert i bildet av ham?