Den amerikanske nasjonalskatten Steven Spielberg har funnet sin neste film, og det er prosjekt som byr på en ny vending sammenliknet med mannens to siste historiske dramaer.

Ifølge The Hollywood Reporter skal Spielberg nå i gang med filmatiseringen av boka «American Sniper: The Autobiography of the Most Lethal Sniper in U.S. Military History» av Chris Kyle.

Texaneren Kyle var en av de mest effektive snikskytterne i amerikansk krigshistorie – han hevder å ha drept 255 mennesker (hovedsaklig i Irak), mens amerikanske myndigheter har bekreftet 160 drepte.

Paradoksalt nok ble Kyle selv drept i februar i år på en skytebane i Texas, da han ble skutt av en 25 år gammel krigsveteran som led av posttraumatisk stress. Nærmere 7000 mennesker fulgte begravelsen hans som ble avholdt på en fotballstadion i Arlington.

Bradley Cooper er allerede bekreftet i hovedrollen, mens filmen skal være en samproduksjon mellom Dreamworks og Warner Bros. Jason Hall («Spread») har allerede skrevet manus.

Det blir i hvert fall spennende å se hvilken vinkling filmen har. Kyle var en omdiskutert person, både på grunn av de tallrike drapene han gjennomførte, og fordi han valgte å fortelle så åpent om dem i ettertid – noe som er uvanlig blant veteraner.

Spielberg har jo imidlertid vist at han kan fortelle dramatiske og kompliserte krigshistorier uten å ta klar stilling, for eksempel i den aldeles strålende «Munich» (2005).