Da Stanley Kubrick døde, etterlot han seg enorme mengder materiale om Napoleon Bonaparte – eske på eske med notater, manusutkast, bilder og bøker.

På slutten av 60- og begynnelsen av 70-tallet hadde Kubrick nemlig en drøm om å lage en langfilm om den franske militærlederen, men studioene ville ikke ha prosjektet – da de så det som for dyrt, og for risikabelt. Blant annet hadde regissøren et ønske om grandiose slagscener, som ville krevd tusenvis av statister.

– Det er umulig å forklare hva jeg vil gjøre, annet enn at jeg forventer å lage den beste filmen noensinne, skrev Kubrick i et brev til flere studiosjefer ifølge The Hollywood Reporter.

Siden er det blant annet gitt ut flere bøker om Kubricks urealiserte filmprosjekt, og utdrag fra et av manusutkastene ligger også på nettet.

Nå ser det ut til at Steven Spielberg kommer til å ta Kubricks filmdrøm og gjøre den virkelig, skriver The Playlist.

Foreløpig er det ikke mange detaljer ute, men Spielberg selv bekrefter at han jobber videre med Kubricks Napoleon-manus i et intervju med franske Canal Plus (sjekk videoen på rundt 9:14):

Men vent, det er mer! Spielberg sier at han ikke kommer til å gjøre Napoleon-prosjektet til film, men snarere som en miniserie! Trolig da for en av kabelkanalene (vi vil vel tro at HBO er blant interessentene, i og med Spielberg har samarbeidet med kanalen tidligere om «Band of Brothers» og «The Pacific»).

Dette er jo – som mange filmelskere vet – ikke første gang at Spielberg fullfører et prosjekt som Stanley Kubrick begynte på.

I 2001 fullførte Steven Spielberg «A.I.», som Stanley Kubrick opprinnelig begynte å utvikle i 1970-årene.

Dette er dog langt fra det eneste film- og tv-prosjektet som Steven Spielberg sjonglerer med for øyeblikket.

Han skal være med å produsere en fjerde «Jurrasic Park»-film, er med på en ny 2. verdenskrig-miniserie for HBO, og skal være formann for Cannes-juryen i mai.