Han er tidenes mest innbringende filmskaper, har vunnet det som er av priser, eksellert i sjangre fra historisk drama til spionthriller til eventyraction, og runda 70 i forfjor.

Likevel viser ikke Steven Spielberg tegn til å kule’n.

Mens «The Post» og «Ready Player One» fortsatt ruller og går på kinoer verden over, og mens han har den femte Indiana Jones-filmen og en nyinnspilling av «West Side Story» under utvikling, avslører mannen at han også akter å produsere – og kanskje regissere – en film basert på en tegneserie fra forlaget DC.

De er mest kjent for superhelter som Batman, Superman og Wonder Woman, men tegneserien Spielberg har lagt sin elsk på, handler ikke om kappekledde vigilanter.

Mannen sjøl. Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)

 

«Blackhawk», som første gang ble utgitt i 1941, er (hvertfall i sin opprinnelige inkarnasjon) lagt til Den andre verdenskrig og handler om en jagerfly-skvadron sammensatt av piloter fra forskjellige land med navn på rimelig corny vis reflekterer deres etniske herkomst:

Her er dansken «Olaf», franskmannen «Andrè», polakken «Stanslav» og (verst av alt) kineseren «Chop-Chop» (!).

Senere i seriens mangeårige løp ble både navnene og figurene endret for å tilpasse seg nye generasjoner lesere, og i en kort periode på sekstitallet ble de til og med omgjort til typiske superhelter.

Spørs nok likevel om ingressene om at Spielberg nå lager sin første «superheltfilm» er litt misvisende og at filmskaperen, som jo har en utsøkt track record når det gjelder WW2-film, vil ta figurene tilbake til sin opprinnelige setting.

Ifølge The Hollywood Reporter var det for øvrig rykter om at Spielberg ville filme «Blackhawk» så tidlig som i 1982, og at dette var bakgrunnen for at DC startet opp igjen tegneserien etter en pause.

Når det nå (etter alt å dømme) blir virkelighet av planene, er det med Spielbergs mangeårige samarbeidspartner David Koepp som manusforfatter – mannen som også har skrevet blant annet «Jurassic Park» og «Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull».