Etter flere år i limbo har filmatiseringen av Roald Dahl-klassikeren «SVK» fått klarsignal.

Selveste Steven Spielberg har takket ja til å regissere, og setter i sving til våren for å bringe barneboka til live. Det melder Hollywood Reporter.

«SVK» handler om en foreldreløs jente som blir kjent med en Stor Vennlig Kjempe. En natt hun ikke får sove, legger de ut på eventyr for å stoppe de mindre vennlige kjempene fra å jafse i seg småbarn.

– «SVK» har fortryllet familier og barna deres i mer enn tre årtier. Vi er beæret over den tilliten vi blir gitt, som får fortelle denne klassikeren, sier Spielberg i en uttalelse, ifølge Variety.

bfg1

«The BFG» (Big Friendly Giant), som boka heter originalt, har tidligere vært filmatisert som tegnefilm. Denne var produsert for britisk tv i 1989 (bildet over).

Denne gangen er det snakk om en spillefilm, etter manus av forfatteren bak «E.T.», Melissa Mathison. Det er et stjernelag som gjenforenes, altså.

ET

DreamWorks sikret seg manuset og rettighetene allerede i 2010, men har ikke klart å stable produksjonen på beina før nå.

Regissørene John MaddenShakespeare in Love») og Chris ColumbusHjemme alene», «Harry Potter og de vises sten») har ifølge THR vært koblet på, men falt fra igjen. Produsent Kathleen Kennedy, på sin side, har vært greit opptatt siden hun fikk «Star Wars – Episode VII» i fanget som ny Lucasfilm-sjef.

Nå som Spielberg er om bord, er det med forbehold om at han får lage en annen, mindre film først. En spionthriller med Tom Hanks.

tom_hanks_spielberg

Ifølge Variety vil denne filmen ta for seg en sann historie fra den kalde krigen. Hanks spiller en amerikansk stjerneadvokat som hankes inn av CIA etter at et amerikansk spionfly blir skutt ned. Han blir smuglet inn under jernteppet for å forhandle om pilotens skjebne.

Og prøve å unngå atomkrig.

Da det ble skutt ned var dette flyet forresten på vei til Bodø(!). Et lignende fly står til utstilling på Norsk luftfartsmuseum der i byen, og vi kan jo håpe med konservator Karl Lorentz Kleve at de velger å filme i Norge.

– Man kan håpe at de kommer til Bodø for å filme, for de må jo nødvendigvis ha med opptakten til dramaet, sier Kleve til TV 2.

Spielberg og Hanks har jobbet sammen tre ganger tidligere, på «Saving Private Ryan» (bildet), «Catch Me if You Can» og «The Terminal».

CIA-thrilleren skal tilsynelatende filmes allerede i år, mens «SVK» vil bli satt i produksjon på vårparten 2015.